Sosyal Medya'da paylaşıma yasal işlem

Sosyal Medya'da paylaşıma yasal işlem
Atatürk Havalimanı'nda yaşanan saldırı sonrasında sosyal medyaya erişim kısıtlandı. BTK'dan yapılan açıklamada saldırıyla ilgili görüntü paylaşanların yasal takiple karşılaşacağı iddia edildi.

Atatürk Havalimanı'nda yaşanan saldırı sonrasında sosyal medyaya erişim kısıtlandı. İnternete girişler zorlanırken sosyal medyada paylaşımlarda da gecikmeler yaşandı. Facebook, Twitter ve YouTube platformlarına erişimde aksaklıklar görüldü.

Kullanıcılar bu sitelere ya çok yavaş bağlanabiliyor, ya da hiç erişemiyor. Erişim sağlayabilmek için kullanıcıların azımsanmayacak bir kısmı VPN kullanmayı tercih ediyor.

Söz konusu sitelere sadece Türkiye'de erişim sorunu yaşanırken, saldırıya dair sosyal medyada yapılan paylaşımlarla ilgili  Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) da açıklama geldi. BTK açıklamasında, "İnternette ve özellikle sosyal medyada yapılan ve hukuki sorumluluğu bulunan bu tür paylaşımlar (tweet, retweet vb.) konusunda vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstermesi beklenmektedir. Kamuoyunda infial uyandırma ve toplumu dehşete düşürmeye yönelik kasıtlı paylaşımlarda bulunanların yasal sorumlulukları bulunmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

İşte o açıklama...