Sosyal medyadaki PKK'lılara operasyon!

Sosyal medyadaki PKK'lılara operasyon!
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca da Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin sosyal medyada propaganda içeren paylaşımlar yaptığı tespit edilen 57 kişi hakkında resen soruşturma başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı son bir haftalık değerlendirme raporunu açıkladı. Buna göre, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH), Jandarma Komando Birlikleri ile İç Güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Hava ve Kara unsurlarınca 1.061 operasyon yapıldı.

Terör örgütlerine yardım, yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 823 terör (PKK/KCK 170, AŞIRI SOL 11, DEAŞ 27, FETÖ/PDY 615), 3.780 Uyuşturucu ve Kaçakçılık suçlarından ve 71 Düzensiz Göçle Mücadele Kapsamında olmak üzere toplam 4.674 kişi gözaltına alındı.

Bakanlık açıklamasında, "Ayrıca Afrin operasyonuna yönelik olarak sosyal medyadan terör propagandası yapan 24 şahıs gözaltına alınmıştır" dedi.

İSTANBUL'DA 57 KİŞİ HAKKINDA SORUŞTURMA

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Afrin'e yönelik operasyon kapsamında yapılan paylaşımlar sebebiyle 57 kişi hakkında soruşturma başlattı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, harekatın başlatıldığı 20 Ocak'tan itibaren Twitter'da Türk Ceza Kanunu'nun 125/3-a, 216/1, 299 ve 301. maddeleri ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2. maddesinde tanımlanan 'kamu görevlisine hakaret', 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik', 'Cumhurbaşkanına hakaret', 'Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Devletin askeri teşkilatını alenen aşağılama' ve 'terör örgütü propagandası yapma' suçlarının unsurlarını oluşturan yazılar yayınladıkları belirlenen 57 ayrı kişi tespit edildiği kaydedildi.

Kişiler hakkında Türk Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 160. maddesi uyarınca yasal gereği yapılmak üzere resen soruşturma başlatıldığı aktarılan açıklamada, suç teşkil eden eylemlere ilişkin araştırmaların devam ettiği belirtildi.