Sosyal medyadan ilaç almayın uyarısı

Sosyal medyadan ilaç almayın uyarısı
Vatandaşlara sosyal medya, internet, benzinlik ve marketlerden ilaç almamaları uyarısında bulunan TEİS Genel Başkanı Saydan, “İlaçları eczaneden alın, çünkü asla sahte ilaç bulunmaz” dedi

Sosyal medyadan ilaç almayın uyarısı

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, son günlerde basında, kanser hastalarının tedavisinden arta kalan ilaçların bağış adı altında toplanarak, dolandırıcılar tarafından sosyal medyada kanser hastalarına ulaştırıldığı haberlerinin yer aldığını kaydetti. Saydan, bu şekilde vatandaşın sağlığıyla oynandığını,  Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerinde internetten satılan ilaçların yüzde 50’sinin sahte olduğu ve bu yüzden her yıl 1 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiğinin anlattı.

Eczaneden ulaşın
Kaçak yollarla temin edilen ilaçların sahte ya da gerçek olduğunun anlaşılamadığını belirten Saydan, şunları kaydetti: “Kanser ilaçları Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun döviz kurunu yükseltmemesi nedeniyle bulunamıyor. İlaç ucuz olacak ama en önemlisi ilaç bulunabilir olacak. Eczanelerde ilaçlarını bulamayan hastaların bir kısmı  hemen ilaçlarını alıp tedaviye başlamak istiyorlar.”  Vatandaşların ilaca bir kurum aracılığıyla ya da gayri resmi yollarla değil, eczaneden ulaşması gerektiğini vurgulayan Saydan, “Vatandaşlarımız sosyal medya üzerinden, internetten, benzinlikten, marketten ilaç almasınlar. İlaçlar sadece eczanelerden alınır, çünkü eczanelerimizde asla sahte ilaç bulunmaz” değerlendirmesinde bulundu.