Şota’dan Trabzon’a 7 milyon TL’lik jest

Şota’dan Trabzon’a 7 milyon TL’lik jest
Bordo-mavililerle yolları ayrılan Şota’nın, Karadeniz ekibine tüm alacaklarını feda ettiği belirtildi

Fırtına ile yıllık 1.2 milyon Euro’dan 2 yıllığına anlaşan Gürcü hocanın, kulüpten sadece 200 bin  Euro aldığı, kalan 2.2 milyon Euro (6 milyon 600 bin TL) ile 400 bin TL’lik primi bıraktığı öğrenildi.

Trabzonspor ile 3 Temmuz 2015 tarihinde 2 yıllık anlaşmaya vararak göreve getirilen teknik direktör Şota Arveladze ile yollar ayrılırken Gürcü teknik adamın ciddi bir fedakarlık yaptığı ortaya çıktı. Yaklaşık 5 ay görevde kalan Gürcü teknik adamın yönetimin  “yolları ayıralım”  teklifi karşısında sözleşme ve talimatlar gereği alabileceği 17 aylık alacağına karşılık (2 milyon 200 bin Euro + 130 bin Euro prim ve ekstralar olmak üzere toplam 2 milyon 325 bin Euro karşılığı yaklaşık 7 milyon TL) “Ekonomik olarak hiçbir talebim yoktur” demesi bordo-mavilileri duygulandırdı. Şota’nın, yönetimin, “Bir kan değişikliğine ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz” teklifi karşısında daha 1.5 yıllık sözleşmesi olmasına rağmen hiçbir ekonomik talepte bulunmadan “Peki” dediği, yöneticilerin de bunun üzerine içerde olan bir aylık (100 bin Euro) maaşıyla birlikte kendisine ekstra bir aylık daha maaş verme kararı aldığı belirtildi.

Beklentileri veremedi

Şota Trabzonspor, kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde görev yapan 5 teknik adam içerisinde Vahid Halilhodzic’ten sonra Süper Lig’de en düşük puan ortalamasını alan isim oldu. Bordo-mavili kulüpte 26 Mayıs 2013’te göreve gelen başkan İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde ilk olarak Tolunay Kafkas’la yollar ayrılarak, pilot takım 1461 Trabzon’dan Mustafa Reşit Akçay göreve getirildi. Teknik direktör Akçay ile 2013-2014 sezonuna başlayan Karadeniz ekibi, 20 maçta 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. İlk 20 haftada 29 puanla 1,45 puan ortalaması yakalayabilen bordo-mavililer, ligde 9. sırada kendine yer bulabildi.

8 maçta 9 puan

Trabzonspor, Akçay’ın yerine göreve gelen Hami Mandıralı’nın teknik sorumluluğunda ise 14 karşılaşmaya çıktı. Bu maçlarda 6 galibiyet, 6 beraberlik ve biri hükmen olmak üzere 2 mağlubiyet alan bordo-mavili takım, 24 puan toplayarak, 1,71 puan ortalaması yakaladı. Geçen sezona teknik direktör Vahid Halilhodzic ile başlayan Karadeniz ekibi, ilk 8 haftada 1 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 9 puan toplayarak, 1,13 puan ortalamasında kaldı. Daha sonra bir maça yardımcı antrenör Jack Bonnevay ile çıkan Karadeniz ekibi, Yanal yönetiminde 25 maçta 13 galibiyet, 6 beraberlik, 6 mağlubiyet ile 45 puan topladı. Yanal, 1,80 puan ortalamasıyla Hacıosmanoğlu dönemindeki en başarılı teknik adam unvanını aldı.

 

Bosingwa’dan veda mesajı

Geçen sezon 31. haftadaki Bursaspor maçında sağ diz ön çapraz bağlarından sakatlanan ve uzun bir süredir sahalardan uzak kalan Bosingwa, bordo-mavililere veda etti. Portekizli oyuncu, yaptığı yazılı açıklamada, sözleşmesini bugün (dün) itibarıyla resmi olarak sonlandırdığını belirterek, “Öncelikle şehre geldiğim ilk günden itibaren desteğini, sevgisini esirgemeyen müthiş Trabzonspor taraftarına, tüm takım arkadaşlarıma birlikte çalışma imkanı bulduğum tüm değerli hocalarıma ve kulüp çalışanlarına bu büyük takımda oynama fırsatını bana tanıyan değerli başkanımıza teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Trabzon şehrini ve taraftarını tanımak ve yaşamak eşsiz bir deneyimdi” ifadesini kullandı.

 

Takımın başarısı için çalışacağız

Trabzonspor, teknik direktör Şota Arveladze ile yolların ayrılmasının ardından göreve gelen Gençlik Geliştirme Teknik Sorumlusu Sadi Tekelioğlu resmen göreve başladı. İlk idmanın önceki gün yapan Tekelioğlu’nun, dün tam gün mesai yapmasıyla dikkat çekti. Fırtına’nın yeni teknik direktörü Sadi Tekelioğlu yaptığı açıklamada, “Biz kulübün hocasıyız. Altyapıda antrenman yaptırdığım sırada bir telefon geldi. A takımda böyle bir durum hasıl olduğu ve ihtiyaç duyulduğu için biz de geldik. Verilen görevin süresi nedir, ne değildir bunu konuşmaya gerek yok. Bir gün de olabilir bu süre. Sonuçta ben Trabzonspor’un sözleşmeli antrenörüyüm. Başkanımızdan talimat geldi. Biz de antrenmanı yaptıracağız. Zaten hepimizin görevi takımın en iyi yerlerde olması için çalışmaktır. Biz de bunu yapmaya çalışacağız” diye konuştu.