Soylu: 'Kılıçdaroğlu cenezaye gitmesin’ demeyi kendime yediremem"

Soylu: 'Kılıçdaroğlu cenezaye gitmesin’ demeyi kendime yediremem"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde yapılan linç girişimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu yaptığı açıklamada, “İçişleri Bakanı olarak 'Kılıçdaroğlu cenezaye gitmesin’ demeyi kendime yediremem” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada, “İklime bakmak lazım. Her seçim sonrası kendine ait bir tortu bırakır. Türkiye’de ilk kez bloklar son 2 seçimdir bu kadar net. Çubuk olayını tam da bunun üzerinden düşünmek lazım. Rahmetli Demirel’e, Ecevit’e başka siyasetçilere Mesut Yılmaz’a da oldu. Tabii bunu normalleştirmez” dedi.

Soylu, “İçişleri Bakanı olarak 'Kılıçdaroğlu cenezaye gitmesin’ demeyi kendime yediremem” dedi.

Soylu şunları kaydetti; “Gittiğimiz yer şehit cenazesiyse orayı rahatsız etmememiz lazım. Ben beş altı kez bu hassasiyetin içerisinde oldum, gitsem mi, gitmesem mi. ‘Başınız sağ olsun’ diyoruz, ‘Bu son olsun’ diyorlar sert bir şekilde. Ne diyebilirim ki, buradaki duyguların bir kısmı kontrol edilebilir, bir kısmı kontrol edilemez. CHP’nin burada seçim öncesi, 24 Haziran’da da çok açık bir şekilde HDP ile siyasal ilişkisi olduğu net belli. Bu çocuklar Çukurca’da sınırlarımızı korumak üzere oradaydılar ve PKK bunları şehit etti. İçişleri Bakanı olarak ‘gitmesin kardeşim’ demeyi kendime yediremem”.

"GENEL BİR MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİK"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimine ilşkin yapılan soruşturma ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Soylu şunları kaydetti: “Dışarıdan gelen adamlardan bahsediyorlar. 28 kişiyle ilgili şikayette bulundular. 22’si Akkuzulu köyünden. Biz toplam 37 kişiyi tespit ettik. Toplam 61 kişi yapıyor. 61 kişinin 2 kişisi Çubuk’tan, o da köyle akrabalık ilişkisi var, 2 kişi İmamhüseyin köyünden. Bu nasıl dışarıdan bir organizasyon. Provokasyon orada değil provokasyon o olaydan sonra yapmaya çalışan bir anlayışla karşı karşıyayız. Orada ilk reaksiyon olduktan sonra, il jandarma komutanı Ünsal Paşa orada. Hepsi dağlardan gelen adamlar. İl emniyet müdürü, emniyet genel müdürü, genelkurmay başkanı orada. Kendi korumaları dahil olmak üzere attığı adımların tamamı bu işin tekniğine aykırıdır. Bir genel müfettiş görevlendirdik. Temel zafiyet varsa bütün bunlara yukarıdan aşağıya bakacaklar. Dışarıdan bir provokasyon söz konusu değil. Bu tamamen orada gerçekleşen doğal bir reaksiyondur.”