Soylu'dan açlık grevleri açıklaması

Soylu'dan açlık grevleri açıklaması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın yaptığı açlık grevleri hakkında konuştu.

Süleyman Soylu, açlık grevlerinin 76. gününde tutuklanan KHK ile ihraç edilen ve görevlerine dönmek için açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hakkında konuştu.

'Bu kişiler daha önce 25 kez gözaltına alındı' diyen Soylu şu ifadeleri konuştu: 'Biri akademisyen biri öğretmen iki devlet memuru açlık grevi eylemine başlıyorlar. Her zamanki gibi CHP'li vekiller gidip geliyor, HDP'li vekiller gidip geliyor. Hatta bazı vekiller iki öğün arasında komik açlık grevi yapıyorlar. Biri akademisyen, biri öğretmen güya OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile ihraç ediliyorlar. Mesleklerine geri dönmek için de açlık grevlerine başlıyorlar. Yapılan haberlerde özellikle akademisyen ve öğretmen vurgusu yapıyorlar ki olay daha kolay yönetilsin, tiyatrı daha güzel oynansın.

Peki ben İçişleri Bakanı olarak sormak istiyorum; bu insanlar kasım ayından itibaren eylem yapıyorlar. Kasım ayından beri bu eyleme destek veren vekiller, basın mensupları bu insanların terör örgütü mensubu olduklarını söylediler mi? Dün TBMM'de de açıkladım; terör örgütlerinin kuklası olmamamız lazım.

5 Mayıs'ta Sıla Atabay adında bir DHKP-C mensubu etkisiz hale getirildi. Babasının çığlıklarını hepimiz duyduk. İzledik ve seyrettik. Bir babanın evladını DHKP-C'den kurtarmak için nasıl uğraştığını gördük."