Soylu'dan Ordu açıklaması: Tüm hasar devlet tarafından...

Soylu'dan Ordu açıklaması: Tüm hasar devlet tarafından...
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ordu'da sel bölgesinde incelemelerde bulunuyor. Soylu, "Tüm maddi kayıpları devletimiz karşılayacak." açıklamasında bulundu.

Ankara'dan uçakla Giresun-Ordu Havalimanı'na gelen Soylu'yu, burada Ordu Valisi Seddar Yavuz ve diğer ilgililer karşıladı.

Helikopterle, selin büyük zarara neden olduğu Ünye ilçesine hareket eden Soylu, Vali Yavuz'dan son duruma ilişkin bilgi aldı.

Soylu, helikopterin indiği Ünye Limanı'ndan, Cevizdere mevkisinde bulunan ve Karadeniz Sahil Yolu'nda ulaşımı sağlayan Cevizdere Köprüsünde aşırı yağışlar sonucu çökme meydana gelen Samsun-Ordu karayoluna hareket etti.

Bu alanda incelemelerde bulunan Soylu, çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Soylu, selden zarar gören bölgelerdeki incelemelerine devam ediyor.

Soylu, "Tüm maddi kayıpları devletimiz karşılayacak." açıklamasında bulundu.

TARIM İŞÇİLERİNE KIZILAY'DAN DESTEK

Fatsa Kızılay Şubesi, ilçede yaşanan sel felaketinde kaldıkları çadırların sel sularına kapılmasıyla barınaklarını kaybeden ve jandarma ekiplerince mahsur kaldıkları bölgeden kurtarılan mevsimlik tarım işçilerine, yemek, çadır ve battaniye yardımında bulundu. Kızılay Fatsa Şube Başkanı Erdi Şevketoğulları, işçilere 2 gün boyunca çadır ve yemek yardımında bulunacaklarını söyledi. Şevketoğulları, "İlçemizde ciddi bir sel felaketi yaşandı. Tüm Ordu ilimize geçmiş olsun. Her sıkıntı yaşayan kişilerin yanındayız. Mevsimlik işçilerimiz gerçekten büyük sıkıntı yaşadılar. Bizler de kendilerine kaybettikleri çadırların yerine çadır ve 2 gün boyunca yemek yardımında bulunacağız. Tüm ihtiyaçlarını mevsimlik işçilerimizin karşılayacağız. Battaniye, çadır ve hijyenleri için malzemeleri dağıtacağız. Bu akşamda bu çadırlarda kalacaklar. Sel felaketinde mağdur olan tarım işçilerine yardımlarımız devam edecek. 600 kişiye yemek, 100 çadır, 300 battaniye ve 300 yatak yardımında bulunduk” dedi.


FINDIK HASADI DENİZE AKTI

Kentte yaşanan sel felaketinde Fatsa, Perşembe ve Ünye ilçelerindeki bahçelerde yer alan tonlarca fındık denize aktı. İlçede hasat edilen, kurutulmak için bekletilen fındıklar, derelerde su seviyesinin yükselmesiyle olaşan selde sularına kapılıp denize kadar sürüklendi. Fındıkların Karadeniz sahilinde açıkta biriktiği gözlendi. Adacığı andıran fındıklar ilginç görüntü oluştururken, açıklanması beklenen taban fiyatı merakla bekleyen fındık üreticileri, yaşanan afette fındıklarının denize akmasıyla zarara uğradı.

MAHSUR KALANLAR KEPÇEYLE KURTARILDI
 

Ünye ilçesinde etkili yağışlar sele neden oldu. İlçede tek katlı evin sular altında kalması sonucu mahsur kalanların yardımına iş makineleri koştu. Zemini sularla kaplı evin çatısında ve balkonunda mahsur kalanlar iş makinesi kepçesiyle bulundukları alandan çıkartıldı.

İlgili Haberler