Soylu'dan şehit cenazeleri açıklaması

Soylu'dan şehit cenazeleri açıklaması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "CHP'lileri uyardım, bunları aralarına almamalarını söyledim. Ama dinlemediler" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  ‘CHP’lileri şehit cenazelerinde protokole almayın” talimatı ile ilgili açıklama yaptı. Soylu, ”Terörle flört etmek kabul edilebilir değil” dedi.

SOYLU, CHP’YE TEPKİ GÖSTERDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı. Soylu, ”CHP’lileri şehit cenazelerinde protokole almayın” talimatı ile ilgili açıklama yaptı. Soylu, ”Terörle flört etmek kabul edilebilir değil” dedi. İçişleri Bakanı Soylu, CHP’nin HDP gibi bir partiyi Meclis’e taşıdığını da söyledi.

Soylu; "CHP, HDP gibi bir partiyi Meclis'e taşıdı. HDP diye bir parti yok, PKK var" dedi.

Soylu açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü:

"Terörle mücadelede birlik duruşu bekliyoruz. AİHM de teröre sessiz kalmayı kabul etmiyor. Biz artık saldırıyı beklemiyoruz."

"CHP il başkanları şehit cenazelerine gelmesin dedim, peki niçin bu arkadaşımızın katlinde susuyorlar. Bunun neresi iç savaş çağrısı, bu bir tedbir. Şimdiden sonra varsın gitsinler cenazeye."

"PKK'ya moral vermeyi CHP tabanı kabul etmez. PKK ile HDP'yi ayrı görmek bir yanılsamadır."

"O sabah o olay oldu ve Buldan'ı aradım. Kişisel tehdidim olmadı. Ama HDP ve PKK konusunda fazlasını söyledim. Kendileri adına çizilmiş çizginin dışında bir irade ortaya koymaları mümkün değildir."

 

İlgili Haberler