Soylu'ya İBB tepkisi: "Ağzına geldiği gibi konuşamaz"

Soylu'ya İBB tepkisi: "Ağzına geldiği gibi konuşamaz"
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, katıldığı canlı yayında İçişleri Bakanı Soylu'nun açıklamalarını eleştirerek, "Atanmış seçilmiş hakkında ağzına geldiği gibi konuşamaz" dedi.

 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Halk TV’de yayımlanan “Türkiye Nereye?” programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Bu ülkenin ana muhalefet partisinin il başkanından, seçilmiş belediye başkanından bahsediyoruz. Bu işler öyle kolay değil. Böyle bir keyfiliğe milletimizin vicdanı razı olmaz. Biz her türlü hesaplaşmanın sandıkta yapılmasından yanayız" sözleriyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştiren Öztrak, sözlerine şu şekilde devam etti:

"İçişleri Bakanı reyting için pazara randevu vermiş. Ama manzara feci. Tek adam rejiminin ülkeyi getirdiği yer burası. O İçişleri Bakanı atanmış bir Bakandır. Atanmış bir Bakan, İstanbulluların seçtiği ve arkasında milli irade olan bir Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında Pazar günü açıklama yapacağını söylüyor. Türkiye böyle bir çılgınlığın içine giremez. Hani bu iktidar seçilmişleri atanmışların vesayetinden kurtaracaktı? Seçilmişleri atanmışların vesayeti altına sokamazsınız. İçişleri Bakanı kendine gelecek.

İçişleri Bakanı aslında atanmış olduğu için eski İçişleri Müsteşarı’na tekabül eder. Bu atanmışlar konuşurken dikkatli olmalı. Yorum yapılacaksa AK Parti Genel Başkanı çıksın yorum yapsın. Herkes yerini bilecek. İçişleri Bakanı büyük büyük konuşmalar içinde. Geçmişte kendisinin mevcut cumhurbaşkanı için de neler dediğini biliyoruz. O bir atanmıştır, memur statüsündedir. Bunlar seçilmişler hakkında ağızlarına geldiği gibi konuşamazlar."

İlgili Haberler