Sözcü Bey'in söyleyemedikleri...

Başbakan Yardımcısı, "FETÖ/PDY'yi ilk terör örgütü kabul eden ve ilan eden Başbakan da, Cumhurbaşkanı da, lider de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. FETÖ/PDY'yi ilk terör örgütü kabul ve ilan eden hükümet de, Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanı olduğu cumhuriyet hükümetidir" diyor.

"FETÖ/PDY"ye yargıda, orduda, millî eğitim de, emniyette, medyada, sivil toplumda, sermayede "ne istedilerse veren" Başbakan da, Cumhurbaşkanı da, liderin de kim olduğunu söylemiyor!

***

Başbakan Yardımcısı, "FETÖ/PDY terör örgütü ile ilk aktif mücadele eden Başbakan da, Cumhurbaşkanı da, lider de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. FETÖ/PDY terör örgütü ile aktif mücadele eden ilk hükümet de, Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanı olduğu cumhuriyet hükümetidir" diyor.

"FETÖ/PDY" ve cümle terör örgütüyle canı pahasına mücadele eden Türkiye Cumhuriyeti'nin yetiştirdiği en "özel" askerleri, devleti zehirli bir sarmaşık gibi kuşatan bu yapıyı, yol açtığı tehditleri ortaya çıkaran gazetecileri, yazarları, bu ülkenin yoksul ve zeki çocuklarını bu yapının elinden kurtarmaya çalışan aydınları sırf bunu yaptıkları için hapseden "FETÖ/PDY" militanlarını, bunu yapabilecekleri makamlara getiren Başbakan da, Cumhurbaşkanı da, lider de, hükümet de hangisidir, söylemiyor!

***

Başbakan Yardımcısı, "Bundan 5 yıl, 10 yıl önce diğer bir ifadeyle FETÖ'nün devletimize, vatanımıza ve dinimize ihaneti ortaya çıkmadan önce söylenmiş bazı sözleri gündeme getirerek, sadece FETÖ'cüleri sevindirirsiniz" diyor.

Bundan 5 yıl, 10 yıl önce "kahramanlar" teröristlikle yaftalanmamış mıydı, hukuk -hukuk fakültesi öğrencilerinin bile bir bakışta tespit edileceği üzere- Cumhuriyet kurumlarının içini boşaltmakta kullanılan "usulsüz" bir sopa yapılmamış mıydı; velhasıl devlete, vatana ihanet yok muydu? "Ilımlı İslam" yok muydu, "Dinler Arası Diyalog" velhasıl "dine ihanet" yok muydu? Hepsini geçtim; bundan 5 yıl, 10 yıl önce ihaneti  zırcahilin anlayacağı netlikte anlatan "Köstebek" yazılmamış mıydı, yok muydu? Bu varları kim/neden yok saydı söylemiyor!

***

Başbakan Yardımcısı, "FETÖ/PDY'nin terör örgütü olduğu anlaşıldıktan (17/25 Aralık 2013) sonra, 17/25 Aralık'a CHP destek verdi" diyor.

"Ver Bilal'i, al Hilal'i" diyen MHP'nin verdiği desteği söylemiyor!

***

Başbakan Yardımcısı, "FETÖ/PDY'nin yazılı ve görsel medya organlarına yargı kayyum atandığında, FETÖ/PDY'nin yanında CHP ve bazı CHP'li vekiller vardı" diyor.

Bugün gazetesinin önünde polisle yumruklaşan, içeride kumpasçı yazarlarla dayanışan MHP'li vekilleri söylemiyor!

***

Çünkü neden?

Alemi kör, milleti sersem sanıyor!

Sandıkta, öyle olmadığınızı gösterirsiniz artık bir zahmet!

***

Müsaadenizle iki dakika  beyninizi yakacağım

Sosyal medyadan "Gaziantepspor atkısını herkes takabilir teröristler hariç; Meral Akşener bu atkıya seni kurban ederim" diye sallayan zat ile gazeteci Yavuz Oğhan'ın konuşması:

Hasan Şahin: İftira atıyor Meral Hanım... Meral Hanım Gaziantep'e gelince iki günde bütün Türkiye'ye rezil etti... Akşener'in yargılandığı bir dava var; birinci dava, ülkeyi yıkma ile ilgili...

Yavuz Oğhan: Emin misiniz?

Hasan Şahin: Benim bildiklerim bu ve bütün Türkiye bunu biliyor... Aklanmamış...

Yavuz Oğhan: Yok öyle bir dava...

Hasan Şahin: Yoksa da bütün kamuoyunun bildiği bununla imtihan ettiği bir lider... Bu da benim sorunum değil... Gaziantep'e geldiğinde kurmaylarına diyor ki; Gaziantepspor'u da alacağız. Böyle dediği için "kurban" vermem anlamındadır... Neden sen veya ben imtihan olmuyorum da Meral Hanım oluyor... Sayın Cumhurbaşkanımıza "bostan korkuluğu" diyor...

Yavuz Oğhan: Birine "terörist" demek için hakkında verilmiş hüküm olması lazım...

Hasan Şahin: Ben terörist demiyorum... FETÖ'cü diyorum, terörist genel olarak teröristi kast ediyorum...

Yavuz Oğhan: FETÖ'cü terörist manasına gelmiyor mu?

Hasan Şahin: FETÖ'cüyse tabii ki terörist... Ülkenin gündemine bu şekilde oturmuş... Ülkücüleri bölmüş...

Yavuz Oğhan: Ülkücüleri böldü diye mi kızıyorsunuz?

Hasan Şahin: Yok ülkeyi böldü... Gittiği yer bana mantıklı gelmiyor... Gaziantep'i basın diyor... Neden başka bir siyasi lider yargılanmıyor...

Yavuz Oğhan: Yargılanmıyor Hasan Bey, yok öyle bir şey...

Hasan Şahin: Toplumun yüzde 95'i bu hanımefendiye böyle diyor... Anketleri takip ediyoruz, neyin ne olduğunu biliyoruz da konuşuyoruz...

Yavuz Oğhan: Yapmayın ne yüzde 95'i?

Hasan Şahin: Cumhurbaşkanı... Mülki Amirimize gösterdiği tepki... Gaziantep'i rezil etti...

Yavuz Oğhan: Belediye Başkanınız o arabayı çekseydi hiç rezil olmayacaktı...

***

Cehalet var, yalan var, iftira var, çarpıtma var, pişkinlik var, var oğlu var...

Şahin'in twitter mesajından sonra bu beyin yakan diyalogda söyledikleri de "yorum"u değil okkalı bir soruşturmayı hak ediyor...

Bağımsız yargı(!)dan, en azından "Twitter"ın gösterdiği kadar feraset ve basiret bekliyoruz; çok mu?

***

SORU-YORUM

Hadi 15 Temmuz'da apoletlerini söktükleriniz "terörist"ti; Balyoz'da -FETÖ'cü teröristlerle iş birliği içinde- apoletlerini söktükleriniz kimdi/neydi?

Yazarın Diğer Yazıları