Sözcü yazarı Saygı Öztürk yazdı. Gara'da 13 şehidin vur emrini veren katili açıkladı

Sözcü yazarı Saygı Öztürk yazdı. Gara'da 13 şehidin vur emrini veren katili açıkladı
Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Gara’da 13 vatan evladının hainler tarafından infaz edilmesinin ardındaki detayı yazdı. Saygı Öztürk, alınan ilk bilgilere göre mağaradaki 13 şehidin vur emrini PKK terör örgütü ele başı Murat Karayılan’ın verdiğini ifade etti.

Gara operasyonunun detaylarını yazan Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, 13 şehidimizin vur emrinin PKK terör örgütü ele başı Murat Karayılan’dan geldiğini aktardı.

Gara bölgesine düzenlenen operasyonda bir mağarada çeşitli zamanlarda alıkonulduğu belirlenen ve aralarında asker, polis ve sivil vatandaşlarımızın da yer aldığı 13 kişinin haince şehit edildiği tespit edilmişti.

“Bölücü terör örgütünün 6 yıldır elinde tuttuğu asker ve polislerimizi bırakmamalarının nedeni, “Devletle pazarlık”, operasyonlarda askerimize karşı “Canlı kalkan” olarak kullanmak istemeleridir.” ifadelerini kullanan Öztürk, “Bölücü terör örgütü militanları kaçarken, kendileri için yük olacağını bildikleri asker ve polislerimizden kurtulmak ister. Bırakıp gitmek de işlerine gelmezdi. Şehit etmekle, Türkiye''nin böyle bir operasyonda başarılı olamadığı imajı da yaratmak istediler.” diye yazdı.

VUR EMRİNİ KİM VERDİ?

Saygı Öztürk, 13 şehidimizin “vur emrinin” terör örgütü ele başı Murat Karayılan tarafından verildiğini ifade etti. Öztürk, bu bilginin ise mağarada ele geçirilen iki terörist tarafından elde edildiğini dile getirdi.

Saygı Öztürk’ün yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

“Askerlerimizi hiç beklemedikleri bir anda karşılarında bulan PKK''lılar, o telaş içinde örgütün sözde cezaevi sorumlusuna, o da örgütün başı Murat Karayılan''a ulaştı. Emir, “Öldürün, kurtulmaya çalışın” olduğu belirtiliyor.

Örgüt, Kandil''den talimat almadan böyle bir eylem yapamaz. Yapabilmesi için ya önceden “Asla sağ teslim etmeyin” “Olay anında talimatlandırılmış” ya da kendi inisiyatifiyle bu eylemi gerçekleştirmişlerdir. Sağ olarak ele geçirilen iki teröristten alınan ilk bilgiler, “Vurun” emrinin Murat Karayılan üzerinden geldiği yolunda.”