Sözde Hakkari valisi Yüksekova’ya kaymakam atadı!..

Öcalan Hükümete 15 Mart’a kadar süre verdi..

“Tren rayına”  oturtulan  “çözüm süreci” nde son- yeni havadisi merak ediyorsanız..
İşler tam da bebek katili Öcalan ile Kandil çetesinin istediği gibi gidiyor derim.Son dakika değişikliği olmazsa HDP heyeti Hükümet ile Pazartesi günü görüşmeyi bekliyor. Bu görünürde olanı.. El altından kapı arkalarında görüşme trafiği ise tam gaz devam ediyor. Taslaklar, İmralı ve Kandil’e gidecek heyetlerde yer alacak isimler, neyin ne zaman yapılacağı ve kamuoyuna deklare edileceği.. İnce ince hesaplanıyor.. Ara sıra kapı arkası görüşmelere İmralı ve Kandil özel mektuplarla dahil oluyor. Terör çetesi  bir alıyor 2 daha istiyor.. Recep Erdoğan’ın “elinizi çabuk tutun” baskısı da işin  cabası.. Ahmet Davutoğlu, tam manasıyla bunalmış durumda.
AKP ve HDP kulislerinden edindiğim bilgiye göre görüşme trafiğinde “önemli” bir gelişme yaşandı. Bebek katili Abdullah Öcalan istediklerinin yerine getirilmesi için Hükümete son bir süre verdi. Öcalan, “15 Mart’a kadar bu iş bitmezse çekilirim” dedi.
Ahmet Davutoğlu’da bu gelişmeyi teyit eder açıklamayı önceki gün  akşam bir tv kanalında yaptı;
“Silahlar seçimden önce bırakılabilir. 6-7 Ekim olaylarına biz kapılamadık. Kulaç atmaya devam ediyoruz. Hız katma konusunda tereddüdümüz yok. İnşallah seçimden önce nihai noktaya geliriz. Mümkün olsa yarın. Ama önemli olan bütün aktörlerin de aynı iradeyi göstermesinden emin olmamız lazım.”
“Çözüm süreci” ne tek taraflı bel bağlayan Hükümet terör bölgesinde tüm hakimiyeti PKK/KCK’ya teslim ederken  oralarda son durum ne?..
Terör örgütünün atadığı sözde Hakkari Valisi Kazım Kurt,sözde Kaymakamlarına mazbata vermeye başladı.
İstihbarat birimlerinin raporlarına göre;
“Kazım Kurt çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor”.
“PKK tarafından Hakkâri’ye Vali olarak atanan Kazım Kurt, Şerafettin Dede’yi Yüksekova’ya kaymakam olarak atadı. Önümüzde ki günlerde diğer ilçelere de atamaların yapılması bekleniyor”.
“PKK/KCK terör örgütünün Van ilinde faaliyet gösteren mensupları, bölgede yaşayanlara yönelik dağa katılımın artması için baskı kurmaya devam ediyor. Çözüm süreci ile birlikte çok rahat hareket eden bölücü terör örgütü mensuplarının her haneden en az bir kişinin terör örgütüne katılması yönünde halka baskı kurduğu haberleri iyiden iyiye arttı. Alınan bilgilere göre, çözüm süreci ile birlikte örgütün propagandasının serbestçe yapıldığı etkinliklere dönüşen festival, açılış, müzikli açık hava toplantısı gibi faaliyetler ile gençlerle iletişim halinde bulunan ve onları kandırarak dağa çıkaran örgüt mensupları bu dönemde örgüte maksimum katılım sağlamaya çalışıyor ve bunu da başarıyor... Düzenlenen etkinlikler ile terör örgütüne sempati kazandırılarak, halkın bölücü terör  örgütü  mensupları ile bir araya gelerek kaynaşmasının sağlandığı, ayrıca örgüte malzeme, araç ve gereç temin ettikleri bildiriliyor”.
Bölgedeki askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre, 2014 Ekim ayı itibariyle resmi ve resmi olmayan sayılara göre  yaklaşık bin  kişi Van ilinden, 350 kişi Bitlis ilinden, 425 kişi Muş ilinden PKK/KCK terör örgütüne katıldı.
Terör bölgesinde  illerde görev yapan köy korucularının silah bırakmalarına yönelik baskılarını sürdüren bölücü terör örgütü mensupları, devlet ile işbirliği içinde olanların kaçırılması ve infaz edileceği söylemlerini artırarak zaman zaman da faaliyete geçirerek baskı altına alarak, onları sindirme çalışmalarına devam ediyor. Güvenlik güçlerinden alınan bilgilere göre; “birçok doğu ilinde il merkezinde ve ilçelerde bulunan, iş adamı, esnaf, sürü sahipleri, göçebeler ve kaçakçılardan tehdit ve baskı yoluyla vergilendirme adı altında para toplandığı, vermeyenlerin ise kırsal alana götürülerek, sorgulandıkları, darp edildikleri ve yakınlarından daha çok para talep edilmeleri nedeniyle sinen ve vergisi ödemek zorunda kalan halk zor durumda”.
Ankara’ya ulaşan raporlar, “son olarak köy korucularından her yıl bir maaş tutarında vergilendirme adı altında para talep eden örgüt mensupları onların kendilerini koruyamayan devlete karşı cephe almasını ve kendi yanlarında mücadele etmesini sağlamaya çalışıyor” diyor.
Bir sözde çözüm masasına bakın bir de arazi de yaşanan gerçeklere!..
Hükümet, Öcalan ve Kandil çetesinin tüm isteklerini son noktasına kadar gerçekleştirse  de tezgah değişmeyecek..
İstihbarat raporları diyor ki;
 “BTÖ Nisan ayında büyük ayaklanmaya
hazırlanıyor”..

Yazarın Diğer Yazıları