Kara kış yerini şiddetli yağışlara bırakacak

Kara kış yerini şiddetli yağışlara bırakacak
Marmara ile birlikte Doğu ve Batı Karadeniz’i etkisi altına alan kar yağışı, birçok kenti beyaza bürüdü

Kar, çocuklara sefa evsizlere cefa oldu

Hava, kara ve deniz ulaşımında sıkıntılar yaşanırken karın keyfini yine çocuklar çıkardı. Okullar da tatil olunca kızak kayıldı, kar topu oynandı. Dondurucu havaların mağdurları ise yine evsizler oldu.

Ülkemizin büyük bölümünü Salı gününden bu yana etkisi altına alan sert kış koşulları bugünden itibaren hafifliyor, ancak karın yerini şiddetli yağışların alacağı belirtiliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun bu sabahtan itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisine girmesinin beklendiğini açıkladı. Hava sıcaklığınınsa hafta başından itibaren ülke genelinde artacağının ve mevsim normalleri civarında seyredeceğinin tahmin edildiği belirtildi. Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre yurt genelinde bugün ve yarın beklenen hava durumu şöyle:

Çığ tehlikesine dikkat

“Bugün: Marmara, Ege, Batı Karadeniz, Eskişehir, Isparta, Burdur ve Hakkari çevreleri ile Antalya’nın batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Kıyı Ege’de yağmur ve sağanak,  yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Trakya kesiminde yoğun kar, Ege kıyıları ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Yarın: Ülkemiz genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya ve Muğla çevrelerinde kuvvetli sağanak şeklinde olması bekleniyor. ” Öte yandan Doğu Karadeniz’in iç kesimleriyle Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bekleniyor.
Meteoroloji ayrıca Ege Denizi için ‘kuvvetli fırtına’ uyarısı da yaptı. Ege Denizi’nde fırtınanın yarın etkisini kaybedeceği belirtildi.