Spor kulüpleri kanun tasarısı hakkında

Sayın okurlarım, birkaç gün önce gazetelerimizin birinde, sporumuzun en önemli konusu spor kulüplerimizin kanun tasarısı ile ilgili bir haber okudum.
Spor ve Beden Eğitimi’nin temel yapısı Spor Kulüplerimizin, bugüne kadar özel bir kanunu yoktu. Cemiyetler Kanunu’na göre kurulan teşekküller Beden Terbiyesi İl Müdürlüklerine müracaat ederek tescil edilmelerini isterler ve Bölge Danışma Kurulu’nun uygun görmesi ile, faaliyete başlarlardı.
Spor teşekkülü kulüplerimizin ana görevi, mahallelerindeki her yaştaki insanların sağlıklarını korumak amacı ile spor tesisleri kurmak ve spor faaliyetlerini organize etmektir. Spor kulüpleri az ve öz olmalıdır. Mahallin her çeşit imkanı, tek ünitede toplanıp değerlendirilmelidir. Spor kulüplerimiz de imkanları nisbetinde faaliyet gösterecekleri spor branşlarını çoğaltma gayreti içinde olmalıdır.
Bugün spor kulüplerimizin bir bölümü tüccarların eline düşmüş ve yanlış uygulamaların içine sürüklenmişlerdir. Beldesinin her yaştaki insanının beden eğitimi ve sporu ile ilgilenme yerine, kaynaklarını 15-20 kişilik profesyonel futbol takımına sunmuştur. Aynı şekilde; “belediye mensuplarının beden eğitimi ve sporları için” kurulan Belediye Spor Kulüplerimiz de şehrin kaynaklarını profesyonel futbolcularına aktarmaktadır.
Onun için, Gençlik ve Spor Kulüpleri Kanun Tasarısı, üzerinde önemle durularak hazırlanacak bir kanunun tasarısıdır, aceleye getirilmemelidir. Görüşmelere açılarak eski-yeni spor yöneticilerinin bilgilerine başvurulmalıdır. Hizmeti geçenlere teşekkür ederim.

Yazarın Diğer Yazıları