Spor Toto Süper Lig yeniliklerle başlıyor

Spor Toto Süper Lig yeniliklerle başlıyor
2014-2015 sezonu yeni statüsü ile bugün start alıyor. Takımlar en çok 5 yabancı oynatabilecek.

Disiplin Talimatı’ndaki değişiklikler nedeniyle ceza infazlarına yeni yaptırım uygulanacak. Kadın ve çocukların stada ücretsiz girişleri kalkarken, maçlarda sprey boya ve E-Bilet uygulanacak 

Spor Toto Süper Lig’de 2014-2015 sezonu birtakım yeniliklerle başlıyor. Bugün start alacak yeni sezonda uygulanacak en önemli değişikliklerin başında yabancı oyuncu kontenjanı geliyor. Kulüpler, en fazla 8 yabancı tescil ettirebilecek ancak bir maçta aynı anda en fazla 5 yabancı futbolcu oynatabilecek. Yeni sezonda uygulanacak yeniliklerden biri de tribün kapatma cezası olacak. Yeni Futbol Disiplin Talimatı, başta tribün kapatma cezasının getirilmesi, çirkin ve kötü tezahürat eylemlerinin yaptırımları ile bunların infaz usulleri gibi köklü değişiklikler içeriyor. Dünya Kupası ile başlayan kaybolan sprey boya ligde de hayata geçirilecek. 
Kulüpler kroki verecek
En önemli yeniliklerden olan tribün kapatma cezasında, kulüplerin TFF’ye bildirdikleri stadyum krokilerine göre belirlenen tribün veya tribünlere seyirci sokulmayacak ve bu ceza uygulanırken kale arkaları ve diğer karşılıklı iki tribün olmak üzere toplam 4 tribün dikkate alınacak. Bu ceza, çirkin ve kötü tezahürat eylemlerine verilecek para cezalarından sonra uygulanacak olup artık kadın ve çocuk taraftarların seyircisiz oynanan müsabakalara ücretsiz olarak girmesi uygulaması kaldırıldı. Çirkin ve kötü tezahürat eyleminin evsahibi takım, misafir takım ve Türkiye Kupası müsabakaları açısından ayrı ayrı cezalar öngörüldü. 

Kartlar bloke edilecek
Bu cezaların uygulamasında kulüplerin evindeki aldığı cezalar sadece evsahibi olarak oynayacağı maçlarda ve deplasmanda oynadığı maçlarda aldığı ceza, misafir kulüp olarak oynayacağı müsabakalarda tatbik edilecek. Benzer şekilde, ligdeki cezalar ligde, kupa cezaları ise kupada infaz edilecek. Ayrıca elektronik bilet uygulanırken, çirkin ve kötü tezahürat yapanların kartları bloke edilecek. Elektronik bilet uygulamasının olmadığı müsabakalarda ise biletler evsahibi kulüp tarafından en geç müsabakanın başlamasına 48 saat kala misafir kulübe teslim edilecek ve satışlar misafir kulüp tarafından yapılacak. Kurallara uymayanlara 50 bin ile 500 bin TL arasında ceza verilecek.