Star yazarından Diyanet İşleri Başkanı'na FETÖ çıkışı

Star yazarından Diyanet İşleri Başkanı'na FETÖ çıkışı
Hükümet'e yakın Star gazetesi yazarı Yakup Köse, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş için, "FETÖ'cüler 15 Temmuz'da başarılı olsaydı, yine başkanlığa getirilirdi" dedi.

Star gazetesi yazarı Yakup Köse, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş için skandal bir iddiada bulundu. Köse, "FETÖ'cüler 15 Temmuz'da başarılı olsaydı, yine başkanlığa getirilirdi" dedi. 

"Kızlar pantolan giymesin" sözleriyle gündeme gelen İlahiyatçı İhsan Şenocak'ın görevden alınmasını eleştiren Köse sözlerine şöyle devam etti: "FETÖ hakkında ancak 15 Temmuz sonrası yazı yazabilen bir başkanın bulunması açıkçası beni çok huzursuz ediyor."

Köse'nin, "İhsan Şenocak neden görevden alındı?" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"İhsan Şenocak hocamız da mezkûr lince mâruz kaldı. Şenocak’ın talebeleri ve sevenleri Diyanet’ten bir açıklama bekliyor ama Diyanet’te derin bir sessizlik hâkim. Diyanet’in başında, FETÖ hakkında ancak 15 Temmuz sonrası yazı yazabilen bir başkanın bulunması açıkçası beni çok huzursuz ediyor. Sayın Başkan’ın geçmişine baktığımızda, FETÖ’nün dinimizi ifsad etmeye mâtuf tüm faaliyetlerinde görev aldığını görüyoruz. Ve Sayın Başkan’ın profili, şâyet FETÖcüler 15 Temmuz’da başarılı olsaydı müstakbel Diyanet Başkanı olmaya da münasib!

Sayın Başkan’dan ben hâlâ güçlü bir FETÖ karşıtı açıklama duyamadım. Duyan varsa lütfen beni haberdar etsin. Bir Vatikan projesi olan ve FETÖ üzerinden İslâm dünyasına yayılmaya çalışılan Dinlerarası Diyalog ifsadı hakkında Sayın Başkan ne düşünüyor? Ehl-i Sünnet hakkında ne düşünüyor? Peygamberimiz hakkında ne düşüyor? Hâdîs hakkında ne düşünüyor? Bu ülkenin vatandaşı olarak Sayın Başkan’ın görüşlerini öğrenmek hakkım!"

İlgili Haberler