Star yazarından ilginç iddia: "Suriyeliler yük değil hatta katkıları var"

Star yazarından ilginç iddia: "Suriyeliler yük değil hatta katkıları var"
Star gazetesi yazarı Resul Torun, Suriyeli sığınmacılarla ilgili ilginç bir iddia ortaya attı. Suriyeli sığınmacıların Türkiye’ye yük olmadığını belirten Torun, “Suriyelilerin Türk ekonomisine 30 milyarlık bir katkısı var" ifadelerini kullandı.

Star gazetesi yazarı Resul Torun, Suriyeli sığınmacılarla ilgili ilginç bir iddia ortaya attı. Suriyeli sığınmacıların Türkiye’ye yük olmadığını belirten Torun, “Bazı istatistikler Suriyelilerin Türk ekonomisine 30 milyarlık bir katkısından söz ediyor Bu bakımdan ekonomik katkı sağlıyorlar dersek abartmış olmayız” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de ekonomik kriz gittikçe ağırlaşırken, Suriyeli sığınmacıların ekonomiye verdiği zarar tartışılırken, iktidara yakınlığıyla bilinen Star gazetesi yazarı Resul Torun’dan ilginç bir çıkış geldi.

Torun'un "Suriyeliler meselesi" başlıklı yazısından öne çıkanlar:

12 MİLYAR DOLAR TÜRK BANKALARINA YATIRMIŞLAR!

Suriyeli sığınmacıların yük olmadığını hatta katkı sunduklarını iddia eden Torun, “Şunu da yakinen biliyoruz ki, Suriyelilerin çoğunluğu geçimini kendi imkânlarıyla temin eden varlıklı insanlar. Sadece Türkiye’ye geldiklerinde 12 milyar dolarlık varlıklarını Türk bankalarına yatırdıklarını biliyoruz. Bu bakımdan Suriyeliler Türkiye’ye yük değil, ekonomik katkı sağlıyorlar dersek abartmış olmayız. Hatta bazı istatistikler Suriyelilerin Türk ekonomisine 30 milyarlık bir katkısından söz ediyor!” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE KİMSENİN AÇ KALMASI MÜMKÜN DEĞİLMİŞ

Türkiye’deki yoksul insanlara çok büyük yardımlar yapıldığını iddia eden Torun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizde onca aç varken Suriyelileri doyurma söylemi de yersiz ve temelsiz bir propagandadır. Türkiye’de bir taraftan hükümet bir taraftan belediyeler bir taraftanS TK’lar yoksul vatandaşa öyle büyük yardımlar sunuyorlar ki aç insanın kalması mümkün değil! Suriyelilere yapılan yardımlar da vatandaşın istihkakı kesilerek yapılmıyor”

ERDOĞAN SURİYELİLERE 35 MİLYAR DOLAR HARCADIK DEMİŞTİ

Bu yılın başında İstanbul'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı programında konuşan Erdoğan Suriyeli sığınmacıları yapılan yardımı şöyle anlatmıştı: “Şimdiye kadar yaklaşık 4 milyonu Suriyeli olmak üzere bütün mültecilere göre 35 milyar dolar kaynak aktardık. Avrupa Birliği söz verdiği halde sözünü yerine getirmedi. Suriye'deki savaştan milyonlarca insana hiç tereddüt etmeden kapılarımızı açtık.”

İlgili Haberler