Star yazarının eşi öldürüldü

Star yazarının eşi öldürüldü
Star gazetesi yazarı Sevil Nuriyeva’nın eşi Etimat İsmaiyılov Florya’da uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü. İsmaiyılov’u öldürdüğü öne sürülen Gözal Damirov polisin düzenlediği operasyonda yakalandı.

Star gazetesi yazarı Sevil Nuriyeva’nın eşi Azeri işadamı Etimat İsmaiyılov Bakırköy Florya'daki ofisinde uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü. İsmaiyılov'u öldürdüğü ileri sürülen Azeri eski polis şefi, emekli albay ve işadamı Gözal Damirov da yapılan operasyonla yakalandı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Bakırköy Florya’da ofisi bulunan Azeri işadamı Etimat İsmaiyılov, akşam saatlerinde Azeri eski polis şefi Gözel Damirov ile buluştu. İkili arasında alacak verecek meselesinden kaynaklandığı öne sürülen tartışma sonucunda Damirov, silahını çekerek İsmaiyılov'a peş peşe ateş açtı.

AZERBAYCAN'DA BİLİNEN İSİM

SSCB döneminde Azerbaycan Cumhuriyet Başsavcılığı ve bir dönemde Adalet Bakanlığı yapan İlyas İsmaiyılov’un oğlu olan işadamı Etimat İsmaiyılov başına 2 kurşun isabet ederken kalbine de 1 kurşun isabet etti. İsmaiyılov, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İsmaiyılov'u öldürdüğü yönünde bilgilere ulaşılan Damirov kaçtı.

fotograf-ekazeri-isadami-ofisinde-olduruldu-_2229_dhaphoto2.jpg

BEŞİKTAŞ'TA YAKALANDI

Damirov, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ve Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak operasyonuyla cinayetten kısa süre sonra saat 01.00 sıralarında Beşiktaş’ta yakalandı. Saldırıda kullandığı silahın da ele geçirildiği belirtilen zanlının sorgulamaya alındığı öğrenildi.

SEVİL NURİYEVA KİMDİR?

1973 yılında Azerbaycan’da dünyaya gelmiştir. Bakü Devlet Üniversitesi Gazetecilik Bölümü mezunudur. Ardından Uluslararası İlişkiler konusunda tezini hazırlamış ve doktora yaptı.

Azerbaycan Devlet Televizyonunda daha sonra ilk bağımsız televizyon kanalı ANS’da bir çok program hazırladı ve sundu. Bugüne kadar Ayna, Nazar Noktası, Divan, Farkında, Bu Biziz, Yankı, Geçen Hafta, Zarif Çarşamba ve Cumartesi gecesi Sevil Nuriyeva ile isimli programları hazırladı. Uzun yıllar televizyon gazeteciliği yaptı.