O şarkı bilinçli çalındı

O şarkı bilinçli çalındı
O şarkı bilinçli çalındı

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 11. Türkçe Olimpiyatları Kapanış Töreni’nde başına gelenleri yazmıştık ya dün... Hani şu

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 11. Türkçe Olimpiyatları Kapanış Töreni’nde başına gelenleri yazmıştık ya dün... Hani şu şarkı!


Hani Erdoğan ve “eşi hanımefendi”nin, Olimpiyat Stadı’na “Mağrurlanma padişahım, seni de benim gibi yaradan var...” türküsüyle buyur edilmesi skandalı! “İlahi(!)” bir tesadüf mü? Yoksa, Zaman gazetesinde son 2.5 yıldır ısrarla yayınlanan “kibir” temalı yazılar ve diğer parçalarıyla birlikte düşünüldüğünde, Erdoğan’a “mesaj vermeye” dönük “organize işler”den biri mi? Cemaate yakın kaynakların aktardığına göre o ’şarkı’ ve ’zamanlama’ bilinçliydi. Sayfa 5



Olimpiyatların “kapanış”ı rekabetin “açılış”ı
Tayyip Erdoğan’ın 11. Türkçe Olimpiyatları Kapanış Töreni’nde başına gelenleri yazmıştık ya dün... Hani Erdoğan ve “eşi hanımefendi”nin, Olimpiyat Stadı’na “Mağrurlanma padişahım, seni de benim gibi yaradan var...”  türküsüyle buyur edilmesi skandalı!
“İlahi(!)” bir tesadüf mü?
Yoksa, “büyük resmin” Zaman gazetesinde son 2.5 yıldır ısrarla yayınlanan “kibir” temalı yazılar, nasihatlar ve Gülen’in bu -mazallah insanı Firavunlaşmaya kadar götüren- “fena huy” üzerine yaptığı sohbetlerden oluşan diğer parçalarıyla birlikte düşünüldüğünde, Erdoğan’a “mesaj vermeye” dönük “organize işler” den biri mi?

***

Gülen cemaatine hayli yakın kaynakların aktardığına göre “o türkü”nün  “zamanlaması”  tesadüf değildi; hem  “mağrurlanma padişahım” mesajı bilinçli bir seçimdi hem de türküyü söyleyen Geylan Tahiri’nin sahne saati  “Erdoğan karşılaması”na endekslenmişti. Yani Erdoğan stada bir saat gecikmeyle girse, o türkü de bir saat geç söylenecekti;  “akış” buna göre belirlendi.
Olimpiyat Stadı sadece, cemaatin  “mağrurlanma”sıyla, Erdoğan’ın  “kardeşlik hukuku” arasındaki  “taşlama”  yarışına sahne olmadı o gece.
Dahası var;
Kalabalıklar!
Hiç öyle söylendiği gibi  “Kazlıçeşme’den Olimpiyat’a akın” diye bir şey yoktu. Tam tersine, yine Gülen cemaatine çok yakın kaynakların iddia ettiğine göre, Erdoğan, Kazlıçeşme mitingini sırf Türkçe Olimpiyatları’na katılımı baltalamak için 16 Haziran’a denk getirdi. Öyle ya, AKP’nin İstanbul mitingi Cumartesi, Ankara mitingi Pazar olsaydı ne olurdu!
Niyet okuyuculuğuna lüzum yok gerçek böyle olmayabilir. Ama cemaatte yarattığı algı, Erdoğan’ın “kadrolar”dan sonra şimdi de “taban” yahut “destekçi kitle” üzerinden yeni bir rekabete giriştiği yönünde...
Cemaatin Türkiye’nin her yerinde, muhalefet partilerinin adaylarıyla el sıkıştıkları halde desteklerini AKP’den çekeceklerini -artık fısıltı halinde değil yüksek sesle- dillendirmeye başladıklarına göre;
Demedi demeyin, çok ilginç bir  “yerel seçim yarışı” bekliyor ülkeyi...