Sterlin de şaha kalktı, İngilizler yaşadı... Sudan ucuz Türkiye

Sterlin de şaha kalktı, İngilizler yaşadı... Sudan ucuz Türkiye
TCMB'nin kritik faiz kararını açıklayacağı yeni haftada da Türk Lirası döviz karşısında erimeye devam etti. İngiliz Sterlini tarihi rekorunu dün 19,44 TL'ye taşırken, İngilizler yemek için Londra’dan İstanbul’a gelmenin Londra'da yemek yemekten ucuz olduğunu söylediler.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası''nın kritik faiz kararını açıklayacağı yeni haftada da Türk Lirası''ndaki değer kaybı, dövize yapılan 4''üncü müdahaleden çok fazla etkilenmedi.

Güne 18,29 TL ile başlayan İngiliz Sterlini kuru,saat 12:15 itibarıyla %3,37 artışla 18,89 liradan işlem görüyor. Dün en düşük 18,11 TL''yi gören İngiliz Sterlini, 19,44 ile tarihi rekoruna ulaşmıştı. İngiliz Sterlini, Merkez Bankası''nın müdahalesinin ardından günü 18,28 seviyesinde kapatmıştı. 

2022 YILINDA DOLAR YÜKSELECEK Mİ?

İngiltere merkezli yatırım bankası Barclay, Merkez Bankası’nın faiz indirimlerine Aralık ve Ocak aylarında da devam edeceğini öngördü.

Dünya’da yer alan habere göre banka, Para Piyasası Kurulu’nun 16 Aralık’taki toplantısında 200, ocak ayındaki toplantısındaysa 100 baz puan faiz indirimi bekliyor. Bu öngörü tutarsa politika faizi yüzde 12’ye çekilmiş olacak.

Banka, Türkiye’de enflasyonun birkaç ay içinde yüzde 30 civarına yükseleceğini tahmin ederken, bunun faiz indirimlerini daha zor hale getirse de MB’nin planını değiştirmeyeceğini vurguladı.

SUDAN UCUZ TÜRKİYE

İngiliz bir çift, Nusr-Et restoranında yemek yemek için İstanbul’a geldi. Çift Londra’dan İstanbul’a gelişleri için, “Türkiye’ye seyahat etmenin, tatilin tadını çıkartmanın Nusret’te yemenin Londra restoranındaki bir tek yemekten daha ucuz olduğunu fark ettik” ifadelerini kullandı.

Halal Food Reviews ismiyle yemek yorumlarını paylaşan ikili Nusret’in İstanbul şubesine gelişlerine dair şu ifadeleri kullandı:

“Ta Türkiye’ye seyahat etmenin, tatilin tadını çıkartmanın Nusret’te yemenin ve uçakla geri dönmenin Londra restoranındaki bir tek yemekten daha ucuz olduğunu fark ettik. Eğer Londra şubesinde binlerce sterlini karşılayabilseydik öyle yapardık ama yapamadığımız için İstanbul dedik!”