Steve Jobs'un 2010 yılında kendisine gönderdiği ilk mesaj ortaya çıktı. Tarihinin ilk e-postasıydı

Steve Jobs'un 2010 yılında kendisine gönderdiği ilk mesaj ortaya çıktı. Tarihinin ilk e-postasıydı
Apple'ın kurucusu Steve Jobs'un eşi, Jobs'a ait ilk e-postayı ortaya çıkardı. Teknoloji devinin kurucusunun ilk attığı e-postasındasağlık sorunlarıyla alakalı sorunlar yaşadığı ifadeleri yer aldı.

Steve Jobs’un 2010’da kendine yazdığı e-posta eşi Laurene Powell Jobs tarafından Steve Jobs Arşivi’nden paylaşıldı yayınlandı. Powell tarafından hazırlanan ve Steve Jobs ile ilgili bilgiler içeren bir online bilgi kaynağı olarak değerlendirildi.

Apple''ın kurucusu Steve Jobs, ölmeden bir yıl önce, 2010''da kendisine bir e-posta yazdı. E-posta, onun son yıllarındaki düşünce yapısına dair iyi bir fikir veriyor.

2 Eylül 2010 tarihinde yazılmış olan e-postada, Apple''ın kurucu ortağının "Yediğim yiyeceklerden çok azını büyütüyorum ve yetiştirdiğim az miktardaki tohumu da çoğaltmadım veya mükemmelleştirmedim" ifadeleriyle başladı. “Kendi kıyafetlerimden herhangi birini üretmiyorum, icat etmediğim veya geliştirmediğim bir dil konuşuyorum” şeklinde devam etti.

Jobs, e-postasında muhtemelen tıbbi durumuyla ilgili olarak nasıl "çaresiz" hissettiğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

Tıbbi yardıma ihtiyacım olduğunda, hayatta kalmak için yapacak bir şeyim yok.

Steve Jobs’un kendine yazdığı e-postanın tam metni şu şekilde:

Yediğim yiyeceklerin çok azını ben yetiştiriyorum ve yetiştirdiğim tohumlarını da ben üretmedim veya mükemmelleştirmedim.
Kıyafetlerimin hiçbirini ben yapmıyorum.
İcat etmediğim veya geliştirmediğim bir dil konuşuyorum.
Kullandığım matematiği ben keşfetmedim.
Düşünmediğim veya yapmadığım ve uygulamadığım veya hüküm vermediğim özgürlükler ve yasalar tarafından korunuyorum.
Kendim yaratmadığım müzikten etkileniyorum.
Tıbbi yardıma ihtiyacım olduğunda, hayatta kalmak için yapabileceğim bir şey yok.
Transistörü, mikroişlemciyi, nesne yönelimli programlamayı veya üzerinde çalıştığım teknolojinin çoğunu ben icat etmedim.
Türümü seviyor ve takdir ediyorum ve hayatım ve iyiliğim için tamamen onlara bağlıyım.

İlgili Haberler