Stokçuluğa karşı kanun teklifi! Büyük cezalar verilebilecek

Stokçuluğa karşı kanun teklifi! Büyük cezalar verilebilecek
Erdoğan'ın ‘stokçulara göz açtırmayacağız’ açıklamalarının ardından harekete geçen AKP, 8 maddelik kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu. Kanun teklifi ile stokçuluk yapanlara 2 milyon TL para cezası verilebilecek.

AKP, Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın ''stokçulara göz açtırmayacağız'' açıklamalarının ardından harekete geçti. Gelen son dakika haberine göre; stokçuluğa karşı hazırlanan 8 maddelik kanun teklifi Meclis Başkanlığı''na sunuldu.

2 MİLYON TL PARA CEZASI VERİLEBİLECEK

Kanun teklifi ile stokçuluk yapanlara 2 milyon TL para cezası verilebilecek.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Kabine Toplantısı''nın ardından fahiş fiyat artışı ve stokçuluğun önlenmesi için talimat veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Özellikle fahiş fiyat artışları konusundaki her şikayeti dinliyor, her sıkıntıyı ciddiyetle takip ediyoruz. Buradan tüm bakanlıklarımıza, tüm kurumlarımıza, tüm belediyelerimize talimat veriyorum. Girdi maliyetleriyle ve kurdaki yükselişle izah edilemeyecek fiyat artışı yapan, bilhassa da stokçuluğa yönelen hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmayacaktır. Hem idari hem hukuki işlemlerle kendi ülkesine ve milletine karşı böyle ağır bir suç işleyen herkesin yakasına yapışılacaktır."

İlgili Haberler