Stuttgart'ın yıldızı Milli Takım tercihini yaptı

Stuttgart'ın yıldızı Milli Takım tercihini yaptı
Stuttgart'ın 25 yaşındaki yükselen yıldızı Atakan Karazor, tercihinin Türkiye A Milli Takımı'nda oynamak olduğunu açıkladı.

Stuttgart''ın 25 yaşındaki Türk oyuncusu Atakan Karazor, hedefinin Türk Milli Takım formasını terletmek olduğunu açıkladı.

Stuttgarter Nachrichten gazetesine konuşan defansif orta saha oyuncusu, “Türkiye Milli Takımı için oynamayı çok istiyorum. Biz çok büyük bir aileyiz. Sevdiğim insanlar Türkiye’de yaşıyor. Türkçe konuşuyorum ve kendimi ülkeye çok bağlı hissediyorum” sözlerine yer verirken avukatı ve menajerinin konu ile ilgili olarak görüşmeleri yürüttüğünü ifade etti.

Bu sezon 19 maçta forma giydi

2019 yılından bu yana Stuttgart formasını terleten Atakan, toplam 64 maçta görev aldı. Bu sezon oynadığı 19 maçın 12''sinde 90 dakika sahada kalan 25 yaşındaki oyuncu, henüz ağları sarsamadı. 

Kariyeri süresince Almanya’da 226 maça çıkan Türk oyuncu, 13 gol atıp 11 asist yaptı.

Kuntz Almanya''da şans vermemişti

Türk Milli Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, 2016 yılında Almanya U21 takımının başına geldiğinde Atakan Karazor henüz 20 yaşındaydı. Kuntz, kaldığı 5 yılda bir çok Türk oyuncuya şans vermesine rağmen Atakan''ı kadroya çağırmamıştı.  1996 yılında Essen’de doğan ve sadece Almanya vatandaşlığı bulunan Atakan Almanya’nın diğer alt yaş milli takımlarına da çağrılmadı.