Su borusu bir yılda 11’inci kez patladı

Su borusu bir yılda 11’inci kez patladı
Devlet Su İşlerine ait içme suyu isale hattının patlaması sonucu Bodrum-İzmir yolu, çift yönlü olarak saatlerce ulaşıma kapandı

Muğla Bodrum’da 3 yıl önce Devlet Su İşlerine (DSİ) ait içme suyu isale hattının bir yıl içinde 11’nci kez patlaması sonucu Bodrum-İzmir yolu çift yönlü olarak saatlerce ulaşıma kapandı. Güvercinlik Mahallesi Kaynar mevkisinde bulunan DSİ’ye ait içme suyu ana isale hattı, henüz belirlenemeyen nedenle patladı. Su hattından tonlarca su saatlerce karayoluna döküldü. Sularla birlikte dağlardan kopup karayoluna dökülen kayalar ve taşlar yolu ulaşıma kapattı.Yolun kapanmasıyla yüzlerce araç ve tatilci yolda kaldı. Karayolunda yaklaşık 2 kilometrelik bir alan kullanılamaz hale geldi. 

6 kilometre kuyruk
Bodrum’dan Muğla ve İzmir yönüne gitmekte olan araçlar yaklaşık iki saat yolda mahsur kalırken, yaklaşık 6 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Tatilciler dönüş yolunda yaşadıkları sel suyu kabusu nedeniyle saatlerce beklemek zorunda kaldı. Trafik polisleri ve itfaiye ekipleri kaza yaşanmaması için yolda geniş güvenlik önlemleri aldı. İsale hattındaki suyun kesilmesinin ardından yaklaşık iki saat sonra iş makinaları yoldaki kaya ve toprakları temizlemeye başladı. Temizliğin ardından yol kontrollü olarak trafiğe açıldı. Belediye işçileri isale hattının tamirine başladı. Kara yolundan aracı ile geçmekte olan İbrahim Çeçen, “Daha önce de birçok kez bu yol sular altında hatta bazı araçlarda su ve toprak altında kalırken, insanlar canını zor kurtardı. Her gün binlerce aracın geçtiği yolda yaşananlara bir son verilmesi gerek. Büyük şans eseri oradan geçen araç suların ve kayaların altında kalmaktan son anda kurtuldu. İzmir yönünden geliyorduk, gördüğümüz manzara karşısında şok olduk sanki bir baraj patlamış tonlarca su dökülüyordu” dedi.