TİM Başkanı Gülle: “250 Milyar dolara emin adımlarla yürüyoruz”

TİM Başkanı Gülle: “250 Milyar dolara emin adımlarla yürüyoruz”
Türkiye İhracatçılar Meclisi 2022 şubat ayı ihracat rakamları açıklandı. 2021 Şubatına göre yüzde 25'lik artışla 20 Milyar dolar olduğunu ifade eden TİM Başkanı İsmail Gülle 250 milyar dolar hedefine emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

Tarihin en yüksek şubat ihracatı gerçekleşti

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2022 Şubat ayı ihracat verilerini açıkladı. Şubat ayında ihracat, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 25’lik artışla, 20 milyar dolar oldu. Bu rakamla beraber, tarihin en yüksek şubat ayı ihracat rakamına ulaşıldı.Bunun yanında ise dış ticaret açığında da büyük artış yaşandı.Dış Ticaret açığı ise geçen yılın ihracat rakamlarına göre yüzde 142''lik artışla 8,1 milyar dolar oldu.

İhracat rakamlarını değerlendiren TİM Başkanı İsmail Gülle, İhracatımızın son dönemdeki performansını gösteriyor ki 2022 yılında da ihracat ailemiz 250 milyar dolar hedefine emin adımlarla ilerlerken, Türkiye’nin büyümesine öncülük edecek” dedi.

Şubat ayında 1.718 firma, bu ay ilk kez ihracat yaparak ihracat ailesine katıldı. En çok ihracat gerçekleştirilen ilk 3 ülke; 1,8 milyar dolarla Almanya, 1,3 milyar dolarla ABD ve 1,1 milyar dolarla Birleşik Krallık oldu. Şubat ayında 2,6 milyar dolar ihracat gerçekleştiren otomotiv sektörü ilk sırada yer alırken 2,4 milyar dolara ulaşan kimyevi maddeler sektörü ikinci ve 1,8 milyar doları aşan hazır giyim sektörü ise üçüncü oldu.

İhracat rakamlarını değerlendiren TİM Başkanı İsmail Gülle, “2021 yılında ekonomimiz son 10 yılın en yüksek performansını göstererek yüzde 11 büyüdü. Bu performans ile 2021 yılında G-20, OECD ve AB ülkeleri arasında en güçlü performansı gösteren ülke olduk. İhracat ailesi olarak, tüm dünyanın pek çok ekonomik zorluk yaşadığı 2021 yılını böyle bir başarıyla kapatmanın gururunu yaşıyoruz. İhracatımızın son dönemdeki performansını gösteriyor ki 2022 yılında da ihracat ailemiz 250 milyar dolar hedefine emin adımlarla ilerlerken, Türkiye’nin büyümesine öncülük edecek. Bu tarihi başarıda emeği geçen ihracat ailemizin her bir neferini yürekten kutluyorum” dedi.