Fenerbahçe’nin Nani’si var

Fenerbahçe’nin Nani’si var
Geçen hafta deplasmanda Gaziantep’e takılan Sarılacivertliler, sahasında Başakşehir’i mağlup ederek maç fazlasıyla Beşiktaş’ın önünde liderlik koltuğuna oturdu

Kanarya’ya 3 puan getiren golü 84’te şık bir vuruşla Nani kaydetti. Lacivertturunculu ekipte 69’da Badji kırmızı görerek takımını 10 kişi bıraktı.

SüperLig’de haftanın önemli maçında geçen hafta deplasmanda Gaziantep’e takılan Fenerbahçe evinde Başakşehir’i Nani’nin güzel golüyle devirdi, maç fazlasıyla Beşiktaş’ın önünde liderlik koltuğuna oturdu: 1-0. 69’da konuk ekipten Badji kırmızı kart gördü. Bir anlamda yenilmezlerin savaşı... Süper Lig’de Kanarya 8; Başakşehir 7 maçtır kaybetmiyor... Fenerbahçe’de hedef zirve... Başakşehir’de amaç; 3 puan al Avrupa’ya yelken aç! İşte zorlu maç... 13’te Diego’nun yerine forma giyen Ozan Tufan ceza sahasının üzerinden kaleyi yokladı, sonuç çıkmadı. 15’te Gökhan Gönül kaleye füze yolladı, top kendi arkadaşı Fernandao’ya çarptı, mutlak bir gol kaçtı. 25’te Fernandao topu kafayla dışarı attı, önemli bir fırsat harcandı. 28’de süper Portekizli Nani topu kaleci Volkan Babacan’ın üzerinden aşırdı, kaleye yönelen topu araya giren Yalçın Ayhan önledi. 36’da Ozan Tufan’ın vuruşunda kaleci topu çeldi, Souza topu ağlara yolladı, hakem Cüneyt Çakır ofsayt gerekçesiyle golü geçerli saymadı. 45’te Badji, Ozan Tufan’a sert bir hareket yaptı, Fenerbahçeliler sarı kartı olan futbolcuya kart gösterilmemesi nedeniyle uzun süre itiraz etti. Tribünler bir anda gerildi. Caner’in sarı kart görmesi seyircinin daha da alevlenmesine neden oldu. Soyunma odasına giderken Caner, Badji’nin üzerine yürüdü. 50’de Caner’in frikik atışında kaleci Volkan Babacan topu çıkardı. 54’te araları açık olan ve maçtan önce el sıkışmayan Yalçın Ayhan, kaleci Volkan Demirel’i topu oyuna sokarken engelleyince sarı kart gördü. Fenerbahçeli taraftarlar oyundan çıkarken ağır davranan Fernandao’ya tepki gösterdi. Brezilyalı oyuncu direkt soyunma odasına gitti. 66’de Mehmet Batdal, Volkan Demirel ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda sarı-lacivertlilerin kalecisi mutlak golü önledi. 69’da Souza’ya sert hareket yapan Badji çift sarıdan kırmızı kart gördü. Aynı Gökhan Gönül topu yandan dışarı
yolladı. 81’de Diego’nun vuruşu yandan auta çıktı. 84’te Alves’in pasında topla buluşan Nani ceza sahasının üzerinden topa enfes vurdu, Kanarya öne geçti: 1-0. Maçı Fener bu golle kazanıp lider oldu.

 

Başkan işime karışırsa çeker giderim

* Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, yaptığı açıklamada “Eğer bir gün başkan bana bu oyuncu girsin, bu oyuncu oynamasın derse o oyuncu oyuna giremez. Kim olursa olsun kimse böyle bir şey yapmam. Eğer böyle bir şey olursa çeker giderim. Oyuncularım süpermen değil. Gaziantep maçını 67 dakika, Celtic karşılaşmasını 25 dakika 10 kişi oynadık. Büyük efor sarfettik. Eksik kalmamıza rağmen sistemimizden taviz vermedik. Oyunu domine ettik. Bu nedenle bu akşam bizden çok fazla şey beklemek doğru olmazdı. Yine de çok önemli bir engeli aştık. Fenerbahçe taraftarı dünyada gördüğüm en iyi taraftar. Bize destek versinler.” dedi.

Başakşehir: Gol ofsayt

* Bu arada Nani’nin golünde Van Persie’nin ofsayta pozisyonda olduğu gerekçesiyle Başakşehirli teknik heyeti ve futbolcular hakem Cüneyt Çakır’a büyük tepki gösterdi.
* Fenerbahçe file bekçisi Volkan Demirel, taraftara seslenerek maçlarda sabırlı olmalarını istedi.
* Fenerbahçe’de son haftaların formda ismi Alper Potuk, 20’de sakatlanarak yerini Markovic’e bıraktı. Sarı-lacivertli oyuncunun durumu bugün çekilecek MR’dan sonra netlik kazanacak.
* 2013 yılında oynanan Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında gerginlik yaşayan Başakşehirsporlu Yalçın ile Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel maç öncesi yapılan seromonide el sıkışmadı. İki futbolcu arasındaki gerginliğin devam ettiği gözlendi.
* Fenerbahçeli taraftarlar Emre Belözoğlu ve Semih Şentürk’e sevgi gösterisinde bulundu