Sucuğun parasını geri ödeyecekler

Sucuğun parasını geri ödeyecekler
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan yerel mahkeme kararıyla tazminat kazanan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı, Yargıtay’da kaybetti. Özhaseki kazandığı tazminatla 2012’de 3 bin 500 aileye ücretsiz dağıttığı sucukların parasını geri ödeyecek.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan yerel mahkeme kararıyla tazminat kazanan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki, Yargıtay’da kaybetti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin, “Kişilik haklarına saldırdığı” gerekçesiyle açtığı ve yerel mahkemede kaybettiği davayı, Yargıtay’ın nihai kararıyla kazandı. Özhaseki 2012 yılında kazandığı tazminatla 3 bin 500 aileye ücretsiz sucuk dağıtmıştı. Özhaseki, Kayseri 5’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde kazandığı dava sonrasında aldığı tazminatla sucuk dağıtmıştı. 3 bin 500 aileye dağıtılan, ’Afiyet olsun. Mehmet Özhaseki. Büyükşehir Belediye Başkanı’yazılı 1’er kiloluk sucuk paketlerinin üzerindeki Büyükşehir Belediyesi amblemli etikette şunlar yer almıştı:

Erdoğan övmüştü
“Değerli hemşehrilerim, sizlerin de hatırlayacağı gibi bir müddet önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Belediyemiz ve şahsım hakkında bir takım iftiralarda bulunmuştu. Aradan geçen zarfındaki hukuki süreç tamamlandı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bütün söylediklerinin yalan ve iftira olduğu kesinleşti. Bu yalan ve iftiralara karşı açmış olduğumuz bir çok maddi ve manevi tazminat davalarını kazanıyoruz. Aldığımız paralarla binlerce sucuk paketi yaptırıp sizlerle paylaşıyoruz. Umarımız bu onlara ders olur. Bir daha kimseye iftira etmezler.”  Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan da Aralık 2012 bütçe konuşmasında “Bugün Kayseri’de başkanımız tarafından son derece anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi.  Dağıtılan 3 buçuk ton sucuk için Kılıçdaroğlu’na şükranlarımı arz ediyorum” demişti. Özhaseki davayı kaybedince parayı geri yatırdı.

Faizini istediler    
Kılıçdaroğlu’nun avukatı Halil İbrahim Yolcu konuyla ilgili şunları söyledi: “Kayseri’deki yerel mahkeme, Özhaseki’nin tazminat talebini kısmen kabul etti, 15 bin lira manevi tazminatın faiziyle ödenmesi kararı verdi, 26 Haziran 2012’de. Yasal faiziyle birlikte 21 bin 416 lirayı icra dosyasına yatırdık. Yargıtay 24 Eylül 2014 tarihinde aleyhlerine karar verdi. Paranın iadesi için yeni bir dava açtık. Parayı icra dosyasına yatırmışlar. Ancak çektikleri para 21 bin 416 lira, yatırdıkları 20 bin 063 lira. Şimdi biz hem eksik paranın hem de çektikleri paranın geçen süredeki yasal faizini istiyoruz.”