Suçumuz sadece Türkmen olmak mı!

Suçumuz sadece Türkmen olmak mı!
Halep Türkmeni Halis Türk, “Yezidi ve Kürtlere kucak açan Türkiye bize gereken yardımı yapmıyor. İnsanlarımız açlık ve sefalet içinde ölüyor” dedi

Afrin düşerse Türkmen biter

Haber: Fatih Erboz

Varlığımızın önemi yok mu?

Türk, Türkmenlerin bayrak sevgisinden Türkiye’de bazılarının rahatsız olduğunu söyledi. Türkiye’nin Yezidi ve Kürtlere kucak açtığını anımsatan Türk, “Bizim de Yezidi veya Kürt mü olmamız gerekiyor? Suçumuz Türkmen olmak mı? Varlığımız Türkiye’yi ilgilendirmiyor mu?” dedi

 

Bayır Bucak’ın durumu kötü

IŞİD ve terör örgütü PYD arasında kalıp katliamlara uğrayan Türkmenlerden 117 yaşındaki Halis Türk, Hama ve Humus’un Türkmenlerden arındırıldığını söyledi. Türk, “Açlık ve sefalet var. Bayır Bucak’ın durumu kötü. Afrin ve Ayn el-Arap bağlanırsa Türkmenler de bitecek” dedi.

IŞİD ve terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’nin yurtlarından ettiği Türkmenlerin Türk bayrağı hasreti  görenlerin gözlerini yaşarttı. Halep Türkmeni Halis Türk, Suriye’de yaşayan Türkmenlerin bayrak aşkını, “Kızılay’ın geciçi olarak kurduğu bir kampta kalan 117 yaşındaki Türkmen nine sürünerek geldi, gıda kolisini öptü. Bu hareketine tepki gösterdim, ancak verdiği ‘Ben çok açlık ve sefalet gördüm en acısı ay yıldızın 100 yıldır hasretini çektim. Ben koliyi değil üzerindeki Türk bayrağını öptüm’ yanıtı üzerine gözlerim doldu” dedi. Halis Türk, Türkmenlerin bayrak sevgisinden Türkiye’de bazılarının rahatsız olduğunu söyledi. Türkiye’nin Hıristiyan, Yezidi ve Kürtlere kucak açtığını anımsatan Türk, “Bizim de Hıristiyan, Yezidi veya Kürt mü olmamız gerekiyor? Biz Türküz. Türk olmamız birilerini rahatsız ediyorsa bizim suçumuz ne, kimi rahatsız ediyoruz? Suçumuz Türkmen olmak mı? Bunun cevabını verecek birilerini arıyoruz” diye konuştu.  

Bizi bir tarafa ittiler
Suriye Türkmenlerinin Türkiye’nin iç siyasetine alet olmasından rahatsız olduklarını ifade eden Türk, sadece seçim dönemlerinde hatırlandıklarını belirtti. “Olur olmaz insanlara muhtaç kaldık” diyen Türk, şöyle konuştu: “Burada herkesin yanlışı var. Bizi hep bir tarafa ittiler. ‘Sizin derdiniz nedir?’ diye kimse sormadı. Biz gündeme seçim zamanında geldik. Onun dışında gelmedik. Katliam yapılıyor, Türkiye’nin gündemine oturmadı. Bir belde yok oluyor gündeme gelmiyor. Başkalarının tırnağı kanasa gündeme geliyor. Biz gündeme gelmiyoruz. O zaman ‘Biz kimiz?’ diye kendimize soruyoruz, biz bu kadar ucuz muyuz? Bizim varlığımız Türkiye’yi ilgilendirmiyor mu?” 

Sistematik temizlik
Halis Türk, Hama ve Humus’un 4 yıl içinde sistematik olarak Türkmenlerden  arındırıldığını söyledi. Şam’ın  yaklaşık 3 yıldan bu yana abluka altında olduğunu anlatan Türk, “İnsanlar açlık ve sefaletten ölüyor” dedi. Bayır- Bucak Türkmen bölgesinin Suriye lideri Esad’a bağlı güçler tarafından 4 gündür bombalandığını açıklayan Türk, saldırılarda varil bombalarının kullanıldığını söyledi. Cerablus’un stratejik nokta olduğunu ifade eden Türk, “Bayır Bucak’ın durumu çok kötü. Uçaklar ve varil bombalarıyla vuruluyor. Halep’in durumu çok kritik. Cerablus düştüğü anda Afrin ve Ayn el-Arap birbirine bağlanacak. Bu bağlantını gerçekleştiği an Türkmenler de bitecek” dedi.