Şükür ki, soyum belli

Şükür ki, soyum belli
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, ders niteliğinde mesajlar verdi: Gurbette doğan vatanın kıymetine, vatanın değerlerine, bayrağın manasına birçoklarından daha hassas olur. Ben de böyle bir ailenin evladı olmaktan, gurur duyuyorum. Şükür ki soyu, sopu belli olan bir aileden gelmiş olmanın rahatlığı içindeyim.

Şükür ki, soyum belli

Köşk adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un mezarını ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada, “Şehitlerimizi anmak ve onların aileleriyle danışma içinde bulunmak, her Türk’ün görevidir” dedi. Edirnekapı Şehitliği’ni ziyaret eden İhsanoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. İhsanoğlu, “Türkiye’nin yetiştirdiği büyük insanlar var. Onları ziyaret etmek her Türk’ün görevidir. Bu görevi ilk defa yapmıyorum. Ben buraya çok defa geldim ve her zaman da gelirim. Özellikle şehitlerimize ve babama fatiha okurum. Ülkemizin içinde bulunduğu çok hassas dönemden geçerken, birkaç gün önce 3 şehidimizin canını feda etmişken ve milletimizin tekrar kötü günlere gitmemesini isterken, şehitlerimizi anmak ve onların aileleriyle danışma içinde bulunmak, her Türk’ün görevidir. Ben bu anlayış içinde buradayım” diye konuştu. İhsanoğlu, şöyle devam etti:

Akif’in arkadaşıydı
 “Mehmet Akif Ersoy, biliyorsunuz babamın çok yakın arkadaşı. Benim babam Yozgatlı İhsan Efendi. Akif’le beraber. 1924’te tanışıyorlar ve beraber yolculuk yapıyorlar, Kahire’ye gidiyorlar. Akif bir gün hastalanıyor ve şiirde söylediği gibi, ‘Bir gün vatanımdan etmesin cüda’ vatanımdan mahrum etmesin diyor. Son günlerinde İstanbul’a dönüyor ve vefat ediyor. Babam gurbette vefat etti. Ben de birçok Türk gibi gurbette doğdum. Gurbette doğmanın önemli anlamı var. Gurbette doğanların çoğu, vatanın kıymetini, vatanın değerlerini, bayrağın manasını birçoklarından daha hassas olurlar. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ana dilleri gibi bayrağı da vatanı da severler. Almanya’da, Avrupa’da milyonlara yakın insan var.” 

Vatanımı seviyorum
O insanların çocuklarının da gurbette doğduğunu vurgulayan İhsanoğlu, “Mühim olan insanın vatanına sadık olmasıdır. Milletin şerefine, haysiyetine halel getirmemesi ve buna hizmet etmesidir. Şükür ki ben de hizmet ettim. Ben de böyle bir ailenin evladı olmaktan, vatanını, milletini, dinini seven bir ailenin evladı olmaktan gurur duyuyorum. Şükür ki soyu, sopu belli olan bir aileden gelmiş olmanın verdiği rahatlık içersindeyim” diye konuştu. Ramazan Bayramı’nda İstanbul’da olacağını ifade eden Ekmeleddin İhsanoğlu, “Sabah ailemle bayramlaşacağım, onlarla bayramı geçireceğim. Tüm Türkiye’nin Ramazan Bayramı’nı tebrik ederim” dedi.