Faysal Sarıyıldız’dan AB’ye ihanet mektubu

Faysal Sarıyıldız’dan AB’ye ihanet mektubu
Küstahlıkta sınır tanımayan HDP’li Sarıyıldız, bu kez Türkiye’yi Avrupa’ya şikayet etti: AKP iktidarı Kürt halkının barışçıl talebine katliamlarla karşılık veriyor!

Provokatif çıkışları ile gündeme gelen Sarıyıldız, “Acil Çağrımızdır” başlıklı mektupta, hainlerin savaş alanına çevirdiği ilçelere ve saldırılara yer vermedi, terör olaylarının yaşandığı bölgeye “Kürdistan” dedi.

Kin kusmaya devam211 şehitten tek kelime etmeyen Sarıyıldız, “Kürtlerin tehdit altında olduğu, özyönetim taleplerinin bastırıldığı günlerde soykırımın yaşanmasından kaygı duymaktayız” sözleriyle kinini kustu. 

 

Faysal Sarıyıldız’dan AB’ye ihanet mektubu

Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Avrupalı parlamenterlere mektup göndererek “AKP iktidarı Kürt halkının barışçıl talebine katliamlarla karşılık veriyor” dedi.

Provakatif çıkışları, terör örgütü PKK’ya silah gönderilmesine yardım gibi haberlerle gündeme gelen Faysal Sarıyıldız, Avrupa Birliği üyesi ülke parlamenterlerine hitaben kaleme aldığı “Acil Çağrımızdır” başlıklı mektupta hainlerin savaş alanına çevirdiği ilçelere ve saldırılara yer vermedi. Terör olaylarının yaşandığı bölgelere “Kürdistan” diyen Sarıyıldız, şunları yazdı:

Barış istiyormuş

“Aylardır insanların evlerin bodrum katlarına hapsedildiği, temel hak ve hürriyetlerinin askıya alındığı, fiili sıkıyönetimin uygulandığı, tank atışları ile evlerin yıkıldığı, insanların sokak ortasında ağır silahlarla taranarak ve keskin nişancıların hedef gözeterek öldürüldüğü ve cenazelerinin günlerce sokakta kaldığı bu coğrafyanın adı Kürdistan. 2013 yılında PKK ile devlet arasında başlayan demokratik çözüm ve müzakere süreci, 2015 Nisan ayında bitirildi. AKP iktidarı, kanlı bir süreç başlattı. Orta Doğu’da yaşanan IŞİD faşizmi ve gericiliğine karşı topyekûn mücadele veren Kürt halkı, Türk Devleti tarafından katliamlara maruz bırakılmaktadır. Kürt halkı, Türkiye’de anadilinin ve özyönetim talebini anayasal güvence altına alınarak barış içinde yaşamak istemektedir. Ne var ki AKP iktidarı, Kürt halkının barışçıl talebine katliamlarla karşılık vermektedir. AB üyelik sürecinde olan Türkiye’de yaşayan Kürt yurttaşların yaşam haklarının tehdit altında olduğu, özyönetim ve anadilde eğitim taleplerinin acımasızca bastırılmaya çalışıldığı bugünlerde, sürecin iç savaşa evrilerek bir soykırımın yaşanmasından kaygı duymaktayız.”