Sultanahmet'te kısıtlama öncesi yılbaşı yoğunluğu

Sultanahmet'te kısıtlama öncesi yılbaşı yoğunluğu
İstanbul Sultanahmet Meydanı korona virüs yasakları öncesinde doldu.

Türkiye, yeni yıla korona virüs salgını gölgesinde giriyor. Korona virüs tedbirleri kapsamında bugün saat 21.00 itibariyle başlayacak ve Pazartesi 05.00'e kadar devam edecek olan sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde Sultanahmet Meydanı vatandaşların ve turistlerin akınına uğradı. Güzel havayı fırsat bilen vatandaşları ile turistler gezip fotoğraf çektirdi. Devriye gezen polisler, zaman zaman vatandaşlara sosyal mesafe ve maske konusunda uyarılarda bulundu.

kisitlama-oncesinde-sultanahmette-yogunluk-6167-dhaphoto2.jpg

"KARANTİNA ÖNCESİ GEZMEK İSTEDİK" 

Ayasofya Camii'ni ziyaret eden Bahattin Çiftçi, "Karantina süreci başlamadan önce çıkıp gezmek istedik. 4-5 gün evlere kapanacağız. Onun öncesinde de son saatlerimizi böyle güzel bir yerde geçirelim, stres atalım dedik. Ayasofya camiye çevrildikten sonra hep gelip görmek istiyordum, bugüne nasip oldu. Birazdan Ayasofya'nın içerisine girip dua etmek istiyoruz. Namaz kılacağız, son saatlerimizi de böyle değerlendireceğiz. Yeni yılda maskelerden kurtulmayı ve hastalığın geçmesini temenni ediyoruz" dedi.

kisitlama-oncesinde-sultanahmette-yogunluk-6167-dhaphoto5.jpg

Doğulan Aslan ise, "Bu güzel havayı değerlendirelim istedik. Son saatlerde Ayasofya'yı ziyaret edip eve döneceğiz. Bugünü sıradan bir gün gibi geçireceğiz, ekstra bir değişiklik olmayacak. 3 gün boyunca evdeyiz, evlere kapanmadan öncesinde son saatlerimizi burada geçirmek istedik. Hava da çok güzeldi, ailecek bu son saatleri değerlendirmek istedik" diye konuştu.