Hamzaoğlu Aslan’da ilklere imza atıyor

Hamzaoğlu Aslan’da ilklere imza atıyor
Galatasaray lig tarihinde sezon içinde teknik direktörünü değiştirerek şampiyonluğa ulaşmayı başaran 4. takım oldu

Hamzaoğlu, Türkiye’de hem futbolcu hem de teknik direktör olarak şampiyonluk yaşayan Ertuğrul Sağlam ile Aykut Kocaman’dan sonra bu unvanı elde eden 3. teknik adam unvanına erişti.

SÜPER Lig’de son bir hafta kala şampiyonluğu ilan eden Galatasaray’da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, rekorları paramparça etti. Sarı kırmızılılar CesarePrandelli’nin ardından Hamza Hamzaoğlu ile ipi göğüslemesiyle, lig tarihindeki 57’nci sezonda 4. kez, sezon içinde teknik direktörünü değiştiren takım olarak şampiyonluğa ulaştı. 1975-1976 sezonunda Trabzonspor, 2007-2008 sezonunda Galatasaray, 2008-2009 sezonunda Beşiktaş, bu sezon da Galatasaray, sezon içinde teknik heyetini değiştirmesine rağmen mutlu sona ulaşmayı başardı. Trabzonspor, Şükür Ersoy ile başladığı 1975-1976 sezonunda 13. hafta sonunda yerine Ahmet Suat Özyazıcı’yı getirdi ve sezonu şampiyon olarak bitirdi. 2007-2008 sezonunda Karl HeinzFeldkamp ile sezona giren, ancak Feldkamp’ın ligin 29. haftasında istifasının ardından, ligin son 6 haftasında Cevat Güler önderliğindeki Galatasaray şampiyon oldu. 2008-2009 sezonunda Beşiktaş, sezona Ertuğrul Sağlam ile başladı. Siyah-beyazlı yönetim 7. hafta öncesinde Sağlam ile yollarını ayırarak göreve Mustafa Denizli’yi getirdi. Beşiktaş, Denizli yönetiminde şampiyonluğa ulaşırken, aynı zamanda ilk kez Türk bir teknik adamla bu gururu yaşadı.

Tarihe geçti

Bu sezona ise G.Saray, teknik direktör CesarePrandelli ile başladı. Prandelli ile istediği sonuçları alamayan sarı-kırmızılı ekip, 10. haftada Arena’daki 3-0’lık Trabzon yenilgisinin ardından İtalyan teknik adamla yollarını ayırdı. Sarı-kırmızılıları, 11. haftada Gaziantep ile deplasmanda yapılan maça kaleci antrenörü Taffarel sahaya sürdü. Cim Bom, 12. haftada Akhisar maçından itibaren Hamzaoğlu yönetiminde sezona devam ederek, bitime bir hafta kala şampiyon oldu. 1959’da başlayan lig tarihinde Türkiye’de hem futbolcu hem de teknik adam olarak şampiyonluk yaşayan isimler arasına Hamzaoğlu da girdi. G.Saray’ın hocası, bu başarısıyla Sağlam ve Kocaman’ın unvanlarına ortak oldu. Ertuğrul Sağlam Beşiktaş’ta futbolcu, Bursa’da hoca olarak, Aykut Kocaman ise hem futbolcu hem de hoca olarak F.Bahçe’de bu başarıyı yakaladı.

Felipe Melo kalıyor

Öte yandan FelipeMelo, önemli açıklamalarda bulundu. Ülkesinin basınından GloboEsporte’ye geniş bir röportaj veren Brezilyalı orta saha oyuncusu, Flamengo’nun kendisini transfer etmek için menajeriyle görüştüğünü itiraf etti, ancak Galatasaray’da yeni başkanın kendisiyle sözleşme yenilemek istediğini söyledi.