Süper Lig'de bu gece ya herro ya merro gecesi! İşte 27 ihtimalli süper salı

Süper Lig'de bu gece ya herro ya merro gecesi! İşte 27 ihtimalli süper salı
Spor Toto Süper Lig’in 41.haftası bu akşam oynanacak olan maçlarla başlayacak. Ligin bitimine son iki maç kala Beşiktaş 81 puanla lider konumda bulunurken, Fenerbahçe 79 puanla ikinci, Galatasaray ise 78 puanla üçüncü sırada zirve takibini sürdürüyor. Aynı saatte oynanacak maçlar sonucunda şampiyonluk düğümünün çözülmesi ihtimali bulunuyor. Aynı zamanda Ateş hattındaki Gençlerbirliği, Erzurumspor ve Ankaragücü alınacak sonuçlara göre lige veda edebilir.

Süper Lig’de şampiyon ve küme düşen tüm takımlar bugün oynanacak maçlar sonrası belli olabilir. Beşiktaş (81), Fenerbahçe (79) ve Galatasaray’ın (78) şampiyonluk mücadelesi verirken ateş Gençlerbirliği ve Erzurumspor kendi maçlarını kazanamazlarsa küme düşecekler.

BEŞİKTAŞ KAZANIRSA ÖNEMLİ BİR ADIM ATACAK

Lider Beşiktaş (81) kazanırsa, takipçileri Fenerbahçe (79) ve Galatasaray’ın (78) takılması halinde bitime bir hafta kala 16. şampiyonluğunu ilan edecek.

Son iki hafta evinde Fatih Karagümrük ve deplasmanda Göztepe ile karşılaşacak siyah-beyazlılar bu iki maçtan en az 4 puan alması halinde Galatasaray ve Fenerbahçe''nin maçlarına bakmaksızın şampiyon olacak.

Beşiktaş''ın bu iki maçta 4''ten daha az puan çıkarması halinde ise Fenerbahçe ve Galatasaray''ın maçları belirleyici olacak.

BERABERLİKTE ŞAMPİYONLUK İHTİMALİ

Beşiktaş’ın beraberlik halinde şampiyon olma ihtimali bulunuyor. Kartal evinde Karagümrük’le yenişemezse; Fenerbahçe’nin Sivasspor’a, Galatasaray’ın Denizlispor’a mağlup olması durumunda mucizevi bir şekilde şampiyonluğa ulaşacak.

FENERBAHÇE NASIL ŞAMPİYON OLUR?

79 puanı bulunan Fenerbahçe, lider Beşiktaş''ın iki puan gerisinde bulunuyor. Galatasaray''ın 1 puan önünde yer alan Fenerbahçe, Sivasspor ve Kayserispor maçlarında galip gelmesi halinde ligi sarı-kırmızılıların önünde bitirecek.

Ancak Fenerbahçe bu iki maçı kazansa da şampiyonluk için Beşiktaş''ın puan kaybetmesini bekleyecek. Beşiktaş son iki maçta en az 4 puan alırsa şampiyonluğunu ilan edecek.

Ancak siyah-beyazlılar 4''ten az puan çıkarırsa Fenerbahçe''nin alacağı sonuçlar sarı-lacivertli ekibi şampiyon yapabilecek.

Fenerbahçe''nin şampiyonluk için kalan iki maçta Beşiktaş''tan en az 3 puan daha fazla puan toplaması gerekiyor. İki takımın puan eşitliğinde şampiyon Beşiktaş olacak. Siyah-beyazlılar, Fenerbahçe''ye karşı ikili averajı elinde bulunduruyor.

GALATASARAY NASIL ŞAMPİYON OLUR?

78 puanla üçüncü sırada yer alan Galatasaray şampiyonluk için hem Beşiktaş''ın hem de Fenerbahçe''nin puan kayıplarını bekleyecek.

Fenerbahçe''nin 1, Beşiktaş''ın ise 3 puan gerisinde olan Galatasaray, kalan iki maçta alacağı sonuçların ardından Fenerbahçe ve Beşiktaş''ın sonuçlarını bekleyecek.

(Tablo Milliyet''ten alınmıştır)

KÜME DÜŞME HATTI ALEV ALDI

Öte yandan Süper Lig’de Denizlispor’un ardından küme düşecek diğer üç takım da bugün netleşebilir. Ligde 35 puanlı Gençlerbirliği, 37 puanı bulunan Erzurumspor ve 38 puan toplayan Ankaragücü alınacak sonuçlara göre lige veda edebilir.

Gençlerbirliği ve Erzurumspor kendi maçlarını kazanamazlarsa küme düşecekler.