Süper panzer Podolski resmen Galatasaray’da

Süper panzer Podolski resmen Galatasaray’da
Günlerdir yılan hikayesine dönen transfer mutlu bitti ve ünlü yıldız kendisini sarı-kırmızılı renklere bağlayan 3+1 yıllık sözleşmeye imza attı

Taraftarın havalimanında ve Metin Oktay Tesisleri’nde sevgi gösterilerinde bulunduğu Podolski, TT Arena’daki imza töreninde çay içti.

alatasaray’ın anlaşma sağladığı Polonya asıllı ünlü Alman yıldız Podolski dün İstanbul’a geldi ve kendisini 3 yıllığına sarı-kırmızılı renklere bağlayan imzayı attı. Yönetim kurulu üyesi Cüneyt Tanman ile birlikte Antalya’dan kalkan uçakla Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı’na inen Podolski’yi karşılaşmaya gelen taraftarlar havalimanını salladı. Aslan’a gönül verenler Alman futbolcu lehine tezahüratlar yaparken, kendisinin boynuna sarı-kırmızılı atkıyı taktı. Podolski’ye havalimanı çalışanları da büyük ilgi gösterdi ve birlikte fotoğraf çektirdi. Panzerin, havaalanında kendisine yapılan sevgi gösterilerinden etkilendiği ve etrafa gülücükler dağıtması dikkat çekti. Yıldız futbolcu, daha sonra sağlık kontrolünden geçti. Ulus’taki Liv Hospital’da gerçekleştirilen kontrolde kan değerlerine bakılan orta saha ve forvet oyuncusu, ayrıca solunum ve efor testine tabi tutuldu. Podolski’de herhangi bir olumsuz bulguya rastlanmadı. Galatasaray’ın yeni transferi daha sonra Florya Metin Oktay Tesisleri’ni gezdi. Podolski daha sonra Türk Telekom Arena’da kendisini sarı-kırmızılı renklere bağlayan imzayı attı.

Nihayet geldim, mutluyum

Podolski ilk üç sezonda yıllık 3 milyon euro garanti para ve maç başına 20 bin euro alacak. Cimbom, Arsenal’a ise 2.5 milyon euro ve Şampiyonlar Ligi’ne katıldığı bir sezonda bir kereye mahsus olmak üzere 500 bin euro ödeyecek. İmza töreninde konuşan süper yıldız, “Geçtiğimiz senelerde de Galatasaray’ın bana karşı ilgisi oldu. Yaz döneminde ise bu ilgi arttı. Ailem de benim buraya gelmemi istedi. Dolayısıyla Galatasaray ile anlaştık, çok mutluyum. Şampiyonlar Ligi’nde de mücadele edeceğiz. Hedefimiz üst tura çıkmak olacak.” ifadelerini kullandı. Alman golcü, “Galatasaray her zaman dolu tribünlere oynayan bir takım. Taraftarlar bana destek oldular. Kararımda Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde oynaması ana faktör değildi. Genel resme bakıyorum.” dedi. Podolski, “Kariyerimde çok fazla kupa kazandım, ama şunu söyleyebilirim ki bu kupalar karakterimi değiştirmedi.  Futbolda açlık önemli bir şey ama bunu genele yaymak gerekir. Kupalar kazanmak tabi ki futbolcuyu ekstra motive eder. Sneijder, çok büyük bir oyuncu. Galatasaray’ın diğer yıldızları da dünya çapında isimler” diye konuştu.