Sur canisi İstanbul’da yakalandı!

Sur canisi İstanbul’da yakalandı!
İstanbul Polisi, Diyarbakır Sur'da tuzaklanan El Yapımı Patlayıcıları (EYP) üreten ve 1'i Emniyet müdürü 3 polisi şehit eden bölücü örgüt üyesi katili şehir girişinde yakaladı. Militanın kan dökmek için İstanbul'a geldiği belirlendi.

Operasyonu İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne (İEM) bağlı Güven Timleri, Yunus Timleri ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri ortaklaşa gerçekleştirdi. Üsküdar Harem Otogarı’nda uygulama yapan Güven Timleri ve Yunus Timleri, durumundan şüphelendikleri, bir kişiyi durdurup GBT taraması yaptı. Ancak,  Diyar D. adına düzenlenmiş kimliğe yönelik araştırmadan olumsuz bir sonuç çıkmadı.

TEM EKİBİ KİMLİĞE ULAŞTI

Şüphelinin sorulara tutarsız cevap vermesi üzerine, Harem Otogarı’na TEM ekibi çağrıldı. Kısa sürede alana ulaşan görevliler, kimliğin sahte olduğunu tespit etti. Vatan Caddesi’deki TEM Merkezi’ne götürülen meçhul kişinin parmak izi ve fotoğrafına yönelik tarama yapan ekipler, Yurt genelinde aranan bölücü örgüt üyesi Y.A.’yı yakaladıklarını belirledi.

BOMBA UZMANI CANİ

Teröristin 15 Aralık 2015 tarihinde Diyarbakır’ın Silvan İlçesi, Oğuzalp Köyü’nde yola döşenen ve Ankara Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli Özel Harekat Şube Müdürü ile 2 polisi şehit eden bombayı ürettiği ortaya çıktı. Bomba uzmanı caninin Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde yürütülen operasyonlarda sokaklara tuzaklanan bütün “EYP türü” bombaları bizzat ürettiği de belirlendi. Teröristin, büyük bir eylem için İstanbul’a geldiği yönünde ipuçlarına ulaşıldı. Hainin sorgusu devam ediyor. Soruşturmanın genişlemesi bekleniyor.