Suriye Dışişleri Bakanlığı, ABD, IŞİD’e silah temin ediyor

Suriye Dışişleri Bakanlığı, ABD, IŞİD’e silah temin ediyor
Suriye Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada ABD ve müttefiklerinin terör örgütleri IŞİD ve Nusra’ya silah temin ettiğini iddia etti.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, ABD ile müttefiklerini IŞİD ve Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi gibi terörist örgütlere silah tedarik etmekle suçlarken, bunun Ukrayna gibi üçüncü ülkeler üzerinden gerçekleştiğine dikkat çekti.

Bakanlığın Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Müsteşarlığından yapılan açıklamada şöyle denildi:

''ABD ile müttefiklerinin Doğu Avrupa ülkeleri, Ukrayna ve Balkan ülkeleri gibi üçüncü tarafları kullanmak suretiyle devasa miktarda silah ve mühimmat tedariği yaparak Nusra ve IŞİD'i ateşlediği aşikar.''

Yabancı ülkelerin desteklediği cihatçıların silahlarını ateşlemesiyle 2011'de başlayan Suriye savaşında ibre, 2015'te Şam'ın çağrısıyla Rusya'nın müdahil olmasından beri Suriye hükümetinden yana döndü.

2017 sonunda IŞİD'e karşı zafer ilan eden Suriye hükümetinin ülkede tam kontrolü sağlamasının önünde tek engel olarak Türkiye sınırında Nusra ile müttefiklerinin elindeki İdlib kaldı.

Diğer yandan Suriye hükümeti, ülkenin kuzeydoğusunu kontrol eden ve tek taraflı özerklik ilan eden Kürtlerle öncelikle müzakere mamasında çözüm arıyor.

İlgili Haberler