Suriye lideri: PYD’ye silah gönderdik

Suriye lideri: PYD’ye silah gönderdik
Suriye lideri Esad , “PYD’ye silah gönderdik, çünkü onlar Suriye vatandaşı ve teröristlerle savaşıyorlar. Aynı şeyi Suriye’deki birçok gruba da yapıyoruz, çünkü orduyu her yere gönderemezsiniz” ifadelerini kullandı. Esad, İngiltere için, “Yine başarısız olacaklar” dedi

PYD’ye silah gönderdik!

Suriye lideri: PYD’ye silah gönderdik

İngiliz Sunday Times gazetesine konuşan Beşar Esad “Kürt milislere silah gönderdik, çünkü onlar teröristlerle savaşmak istiyorlar” dedi.

Suriye lideri Beşar Esad, orduyla aynı bölgelerde teröristlere karşı savaşan bömücü terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’ye silah gönderdiklerini söyledi. Esad “Onlara silah gönderdik, çünkü onlar Suriye vatandaşlarıyla birlikte, teröristlere karşı savaşmak istiyorlar” dedi. İngiltere’nin Suriye’de hava saldırıları düzenleme kararı hakkında ise Esad, bombardımanların IŞİD’e karşı işe yaramayacağını savundu ve İngiltere için, “Yine başarısız olacaklar” diye konuştu. Sunday Times’a bir söyleşi veren Suriye lideri, İngiltere Başbakanı David Cameron’ın stratejisinin Suriye’deki durumu kötüleştireceğini belirterek, “Kanserin bir kısmını kesip atamazsınız. Onun özünü çıkarmanız gerekir. Bu tür operasyonlar kanserin bir kısmını kesmek gibi. Vücutta daha hızlı yayılmasına yol açar” ifadesini kullandı.

İran da katıldı

Türkiye-Suriye sınırında Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) kontrolünde bulunan kritik Azez kentini PYD’ye kazandırmak için Rusya’yla Esad arasındaki ittifaka İran da katıldı. Halep’ten ilerleyen İranlı savaşçılar Azez’i ateş altına aldı. Suriye’de Rusya ve Esad ortaklığına İran da katıldı. Esad rejimine ait birlikler, Rus jetlerinin desteğiyle bölgedeki birçok köye aynı anda saldırı başlattı. Sözde Suriye’de terör örgütleri ile mücadelede Esad rejimine destek veren Rusya, Türkmen bölgesini havadan bombardımana tutarken, bir yandan sınırımızda tehlikeli oyun oynuyor. PYD’nin Kobani ve Afrin’i birleştirme hayali için Rusya’nın havadan bıraktığı tonlarca silahla saldırdığı Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı karşısında bulunan Azez sınırlarına, bu kez İran’ın Suriye’ye yolladığı paralı askerler de dayandı. Halep ve çevresine yerleşen yaklaşık 2 bin paralı savaşçı, PYD militanlarıyla birlikte Azez’i ateş altına aldı. Böylece Rusya’nın sınırımızı ihlal eden uçağının F-16’larımız tarafından düşürülmesiyle başlayan sıcak gelişmelere İran da dahil olmuş oldu.