Suriye ordusu ile SDG Rakka'da karşı karşıya !

Suriye ordusu ile SDG Rakka'da karşı karşıya !
Birkaç gün önce Rakka kırsalına Halep’in güneydoğusundan giriş yapan Suriye ordusu bölgede ilerleyişini sürdürüyordu. Bugün ise ordu ile YPG'nin çoğunluğunu oluşturduğu SDG, Rakka batısında karşı karşıya geldi.

Suriye ordusu ile ABD destekli ve YPG'nin çoğunluğunu oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri, Rakka batısında karşı karşıya geldi. Yoğun çatışmalar yaşandığı belirtiliyor. 

Al Masdar'ın bölgedeki kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Suriye ordusu düşürülen jetinin pilotunu kurtarmak için SDG'nin cephe hattında karşı karşıya geldi ancak SDG tarafından geri püskürtüldü.

Stratejik nokta olarak görülen Rakka batısındaki Resafa'ya ordunun ilerlemesini engellemek isteyen SDG ile Suriye ordusu arasında çatışmalar sürüyor. 

SURİYE ORDUSU RAKKA KIRSALINDA İLERLİYOR 

Rakka kırsalına Halep’in güneydoğusundan giriş yapan Suriye ordusu ve müttefik kuvvetleri, bölgede ilerleyişini sürdürüyordu. 

IŞİD’e karşı operasyonları tekrar başlatan ordu birlikleri; 5 kasaba ve 1 petrol yatağında kontrolü sağlamıştı. 

El Vahab, Cub el Afabos, Musrife İnbac,Racm el Hurat ve Sufyan köyleri ile Tabka’nın hemen güneyinde yer alan Sufyan petrol tesisleri IŞİD’den temizlendi.