Suriye sınırında birlik denetimi

Suriye sınırında birlik denetimi
Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Ünal, Hatay’daki Füze ve Hava Radar Komutanlığı’nda incelemelerde bulundu

Personeline moral

Suriye sınırındaki HAWK Sistemi’nin görev ve faaliyetleri hakkında bilgi alan Org. Abidin Ünal, son dönemde gerçekleştirilen harekât süresince gösterdikleri başarılar ve ailelerinden uzakta olmalarına karşın üstlendikleri sorumluluğun bilinciyle motivasyonları yüksek olan personele teşekkür etti.

Savaş pilotu montu

İncelemelerİnde radar faaliyet durumları ile güvenlik konularının daha öncelikli olduğunu vurgulayan Org. Abidin Ünal’ın ziyaret sırasında giydiği mont dikkat çekti. Savaş pilotlarının simgesi sayılan montlar, uçakların kapalı alanları olmadığı dönemde pilotları sıcak tutmak için kullanılıyor. 

 

Suriye sınırında birlik denetimi

Hatay’daki HAWK Sistemi’nde incelemelerde bulunan Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal envanterdeki hava savunma sistemlerinin kritik derecede önemli olduğunu belirtti.

Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal, Hatay’daki 21. HAWK Batarya Komutanlığı ve 208 Numaralı Taşınabilir Hava Radar Kıta Komutanlığı’nda incelemelerde bulundu. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre Orgeneral Abidin Ünal, Hava Savunma Komutanı Hava Korgeneral Nihat Kökmen ile 10 Şubat’ta Hatay’da bulunan 21. HAWK Batarya Komutanlığı ve 208 Numaralı Taşınabilir Hava Radar Kıta Komutanlığı’nı ziyaret etti. HAWK Sistemi’nde incelemelerde bulunan, görev ve faaliyetler hakkında bilgi alan Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal, Hava Kuvvetleri Komutanlığınca icra edilen görevlerde envanterdeki hava savunma sistemlerinin kritik derecede önemli olduğunu belirtti. Hava Orgeneral Abidin Ünal, son dönemde gerçekleştirilen harekat süresince gösterdikleri başarılar ve ailelerinden uzakta olmalarına karşın üstlendikleri sorumluluğun bilinciyle motivasyonları yüksek olan intikal personeline teşekkür etti.

Teçhizatları inceledi

Ziyaretinde Batarya Komutanlığı’nın güvenlik yapısı ve ihtiyaçları ile ilgili de bilgi alan Orgeneral Abidin Ünal, güvenlik personeliyle yaptığı görüşmede teçhizatları inceleyerek, başarı dileklerini iletti. Batarya Komutanlığı’na gerçekleştirdiği ziyaretin ardından 208 Numaralı Taşınabilir Hava Radar Kıta Komutanlığı’na geçen Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal, sistem ve güvenlik konusunda incelemelerde bulunarak, görev ve faaliyetler hakkında bilgi aldı. İncelemelerinde radar faaliyet durumları ile güvenlik konularının daha öncelikli olduğunu vurgulayan Hava Orgeneral Abidin Ünal, personele görevlerinde başarılar diledi.

Deniz eğitimleri

Bu arada Genelkurmay Başkanlığı, günlük faaliyetlere yer verdiği internet sitesinde, “NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2’de görevli TCG Barbaros Ege Denizi’nde Deniz Eğitimleri icra etmektedir” açıklaması yaptı. Genelkurmay Başkanlığ internet sitesindeki haberde şöyle denildi. “Bir Deniz Karakol Uçağı Doğu Akdeniz’de uluslararası hava sahasında keşif gözetleme uçuşu icra etmiştir. NATO’nun Etkin Çaba Harekâtı’na direkt destek sağlamıştır. Birleşmiş Milletler UNIFIL Deniz Harekâtı’na iştirak eden TCG Büyükada, Lübnan açıklarında karakol icra etmektedir. Harekât eğitim faaliyetlerinde toplam 13 gemi seyir icra etmiştir.” Yine Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yayımlanan haberde, “Sekiz adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir. Bir adet Sahil Güvenlik korveti ile Ege’de keşif / gözetleme ve karakol görevi icra edilmektedir. Beş adet bot ve bir adet Mobil Radar ile Türkiye-Suriye deniz yan hududunda kontrol görevi icra edilmektedir” açıklaması yapıldı.

 

1-369.jpg

2-274.jpg

3-169.jpg