Suriye ve PKK kıskacındaki Türkmenler yer altında yaşıyor

Suriye ve PKK kıskacındaki Türkmenler yer altında yaşıyor
Suriye'de ve PKK'nın kıskacında bulunan Türkmendağı'nda, yaşam adeta yer altında geçiyor.

Rusya'nın desteklediği rejim güçlerinin saldırısıyla topraklarının büyük bölümünü kaybeden Türkmendağı'ndaki muhalifler, artan saldırılar karşısında yaşam biçimlerini değiştirmek zorunda kalıyor. 

Gece gündüz insansız hava araçlarıyla izlenen ve birçok noktası rejim tarafından vurulabilen bölgede Suriyeliler, mecbur kalmadıkça yerini değiştirmiyor. Türkiye sınırı yakınlarındaki 5 köye sıkışan ve yolculuk için gece saatlerini seçen Türkmenler, araçlarının ışıklarını kapatarak seri şekilde hareket ediyor.

Muhalifler, birçok bağlantı yolu rejim askerlerince gözetlendiği için tepelerin arkasından yeni yollar açarak köyler arası ulaşımı sağmaya çalışıyor.

Halk, çadır kurmak için daha çok sarp tepelerin altını ve ağaçlık alanları tercih ederken, her çadırın yanına da saldırı anında saklanacak bir sığınak kazıyor. Yoğun saldırı anında hemen sığınaklara inen Türkmenler, bazen gün boyu burada kalıyor.

HAREKET EDEN HER ŞEY VURULUYOR

Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı 2. Sahil Tümeninin saha komutanlarından Ebu Furkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerinin son aylarda çok yoğun vurulduğunu söyledi.

Rejim tarafından birçok bağlantı yolunun da hedef alındığını aktaran Furkan, "Her noktadan onlarca füze üzerimize düşüyor. Bu nedenle günümüzün çoğunu toprağın altında geçiriyoruz. Esed birlikleri hareketlerimizi görmesin diye yeni yollar açtık. Çünkü hareket eden her şey anında vuruluyor." dedi.