Suriye'de 1'i ağır 3 Türk askeri yaralı

Suriye'de 1'i ağır 3 Türk askeri yaralı
Suriye'de yapılan Fırat Kalkanı operasyonlarında 10'dan fazla IŞİD'li öldürüldü, 3'ü Türk 4 asker yaralandı

TSK destekli ÖSO birlikleri IŞİD'in 'mahşer'in başlayacağı yer olarak gördüğü ve El Bab güzergahında stratejik noktada bulunan Dabık sınırına dayandı. Şiddetli çatışmaların ardından Tilaylin köyü alındı. 10'dan fazla IŞİD'li öldürülürken 3'ü Türk 4 asker yaralandı. Türk askerlerinden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Fırat Kalkanı Harekatının 35. gününde TSK ve koalisyon uçaklarının desteğiyle ilerleyen Özgür Suriye Ordusu'na ait birlikler Mare yakınları ve Dabık'ın batı sınırında bulunan Tilaylin köyüne büyük bir operasyon başlattı. Şiddetli çatışmaların ardından El Bab yolunda stratejik noktada bulunan köy ele geçirildi. ÖSO güçleri Çobanbey'in güneyindeki Tilar köyünde de denetimi sağladı.

1 ASKER AĞIR YARALI

Yerel kaynaklar, çatışmalarda 10'dan fazla IŞİD'linin öldürüldüğünü bildirdi. Çatışmalarda yaralanan 3 Türk ve 1 ÖSO askeri Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildi. Türk askerlerinden 2'sinin ameliyata alındığı birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Terör örgütünün bomba yüklü 2 aracı imha edildi. Savaş uçakları tarafından da 3 DAEŞ mevzisi vuruldu.

FIRTINALAR VE UÇAKLAR IŞİD'İ VURDU

Suriye'deki Dabık, Savran, Keferganni, Baragat, Tel Hüseyin köylerindeki IŞİD hedefleri de Kilis sınırında konuşlu obüsler tarafından ateş altına alındı. Savaş uçakları tarafından ise Çobanbey'in güneyi ve doğusunda bulunan IŞİD mevzileri imha edildi.