Suriye'de kaybolan iki askerimizle ilgili çarpıcı iddia

Suriye'de kaybolan iki askerimizle ilgili çarpıcı iddia
Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, canlı yayında terör örgütü IŞİD'in Fırat Kalkanı Operasyonu sırasında Suriye'de kaçırdığı iddia edilen iki askerimiz hakkında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yarar, askerlerin araçları içindeyken pusuya düşürüldüğünü söyledi ve, "Araçları içindeyken pusuya düşürülüyor. Sınıra 35 km uzaklıkta. İlginç bir yer. Köylerin iç içe geçtiği nokta. Her köy birbirine geçmiş durumda. Yukarıdan bırakıldığında köyler uzak gibi gözükse de orada birbirine çok yakın. Çok ciddi çatışmalar vardı bölgede. DEAŞ genelde havanın puslu, İHA'ların kontrolünün olmadığı bölgelerde saldırı gerçekleştiriyor. Askerlerin hangi birimden olduğunu söylemeyeyim. Ciddi bir çatışma çıkıyor. Ele geçirmeleri zor olmuş" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de 98 gündür yürüttüğü Fırat Kalkanı Herakatı’nda 2 askerle irtibatın kesildiğini açıkladı. Açıklamada, "Devam eden Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında, 29 Kasım 2016 Salı günü saat 15.30 sularında iki silah arkadaşımızla irtibat kesilmiş olup, bölgede arama faaliyetleri devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.