Suriye'de ortak devriye atan Türk ve Rus askerlerine taşlı- sopalı engel

Suriye'de ortak devriye atan Türk ve Rus askerlerine taşlı- sopalı engel
Suriye'de El Kaide bağlantılı cihatçı terör örgütü Heyet Tahrir el Şam'ın (HTŞ- Eski adı El Nusra Cephesi) kontrol ettiği İdlib vilayetinde ortak devriyeye çıkan Rus ve Türk ordusuna ait araçların yolu halk tarafından kesildi.

Suriye'de El Kaide bağlantılı cihatçı terör örgütü Heyet Tahrir el Şam'ın (HTŞ- Eski adı El Nusra Cephesi) kontrol ettiği İdlib vilayetinde ortak devriyeye çıkan Rus ve Türk ordusuna ait araçların yolu halk tarafından kesildi. Taşlı protesto nedeniyle devriye kısa kesildi. Rus-Türk ortak devriyesini bozmak isteyen teröristler ise bir köprüyü patlattı.

Suriye'nin İdlib bölgesindeki teröristlerin, Rus-Türk ortak devriyesini engellemek amacıyla M4 karayolu üzerindeki bir köprüyü havaya uçurduğu belirtildi. Rus-Türk ortak devriye güzergahının bir kısmı bu köprüden geçiyordu. Haberde "Çok miktarda patlayıcı kullanıldı, bu da köprünün tamamen yok olmasına neden oldu. Militanlar, yolun diğer bölümlerinde çok sayıda delici metal nesne bıraktı" dendi.

Teröristlerin ayrıca ölümle tehdit ettikleri sivilleri karayolunda canlı kalkan oluşturmaya zorladığı bildirilen haberde, vatandaşların bir kısmına, yolda açılan çadırlar içinde sürekli kalmaları durumunda para teklif edildiği aktarıldı. Türkiye ile Rusya pazar günü İdlib yakınındaki M4 karayolunda ortak devriye faaliyetine başladı. Suriye'nin kuzeyindeki İdlib ve çevresi isyancıların bulunduğu son büyük bölge olarak kabul ediliyor.

Cihatçı HTŞ ise isyancı örgütler arasında en güçlü grup konumunda. Ancak bu grup dışında bölgede başka silahlı gruplar da var. Suriye'de hükümet güçleri geçen yıl Rus hava kuvvetlerinin ve İran bağlantılı Şii milislerin desteğiyle İdlib'e yönelik operasyon başlatmış ve geçen haftalarda birçok önemli noktanın kontrolünü ele geçirmişti. Bu arada, Rus Zvezda televizyonu, Suriye'nin İdlib bölgesinde gerçekleştirilen ilk Rus-Türk ortak devriyesinin videosunu yayınladı. Devriye yapan konvoy, Tayfun zırhlı araçları ile Rıs ve Tigr zırhlı otomobillerinden oluştu.