Suriye'ye saldırılırken İncirlik Üssü kullanıldı mı?

Suriye'ye saldırılırken İncirlik Üssü kullanıldı mı?
ABD’nin Suriye’ye saldırmasının ardından en büyük soru İncirlik Üssü’nün kullanılıp kullanılmadığı gündeme geldi.

ABD’nin Suriye’ye saldırmasının ardından en büyük soru İncirlik Üssü’nün kullanılıp kullanılmadığı oldu.

Oda Tv'nin haberine göre Türkiye Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamayla, saldırıya desteğini ilan ederek, "memnuniyetle karşıladıklarını" duyurmuştu.

ABD’li CNN International kanalının haberine göre ise ABD ve müttefiklerinin Suriye'ye yönelik saldırısında Türkiye'deki İncirlik Üssü de kullanıldığı iddia edildi. Canlı yayında aktarılan operasyon bilgilerine dair harita üzerinde İncirlik Üssü’nün de operasyona dahil olduğu bildirildi.

DHA: OPERASYON SAATLERİNDE RUTİN UÇUŞ DA GÖZLENMEDİ

DHA ise Suriye’ye yönelik saldırıda İncirlik Üssü’nün kullanıldığı iddiasına ilişkin şu ifadelerin yer aldığı bir haber geçti:

“ABD- Türk Ortak Savunma tesisi olan İncirlik Üssü'nde sessizlik hakim. Suriye ve Irak'taki DEAŞ'a karşı oluşturulan koalisyon güçleri ABD, İngiltere, Suudi Arabistan ve Katar'ın uçakları ile Türk Hava Kuvvetleri'nin İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı'nın konuşlu olduğu İncirlik'te, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye operasyonu yaptığı sırada herhangi bir hareketlilik gözlenmedi. Yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü İncirlik'te operasyon saatlerinde rutin uçuş da gözlenmedi.”

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Suriye'ye düzenlenen hava harekatı hakkında açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Türkiye saldırı öncesi bilgilendirildi. Saldırıda İncirlik Üssü kullanılmadı" dedi.

İlgili Haberler