Akillere tepki dinmiyor

Akillere tepki dinmiyor
Akillere tepki dinmiyor

Akiller, gittikleri her il ve ilçede tepki görmeye devam ediyor. Adana’nın Ceyhan ilçesinde Kaymakam Gürbüz Karakuş başkan

Akiller, gittikleri her il ve ilçede tepki görmeye devam ediyor. Adana’nın Ceyhan ilçesinde Kaymakam Gürbüz Karakuş başkanlığında PKK ile müzekereler ve gelinen sürece destek için kurulan “İlçe Akil İnsanlar Heyeti” nin ilk toplantısı protesto edildi. Toplantının yapıldığı Ceyhan Öğretmenevi’ne girmek isteyen grup, toplantıyı protesto etti. Polis, toplantının yapıldığı binaya girmek isteyen gruba, barikat kurarak engel oldu ve müdahale etti. Aralarında şehit annelerinin de bulunduğu grupta, fenalaşanlara ilk yardım yapıldı. Polis engelini aşamayan grup, sloganlar atarak dağıldı. Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu’nun Ankara’daki toplantısında da gerginlik yaşandı. Toplantının yapıldığı otelin önüne gelen grup, heyeti protesto etti. Polis, grubu dağıtmak için biber gazıyla müdahale etti.

 


“O gün izinliydim”

 


Akil İnsanlar Heyeti’nin Marmara Bölgesi Grubu’nun 19 Nisan’da İzmit’e yaptığı ziyaret sırasında, eline bayrak alarak heyeti protesto eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yan kuruluşu Kent Konut A.Ş.’de görevli elektrik mühendisi Ali Yıldız’ın işine son verildiğini öne sürdü. Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu’nun 19 Nisan’da gerçekleştirdiği İzmit ziyareti sırasında bir grup protesto gösterisi yapmıştı. Protestocularla birlikte bayrak açan Elektrik Mühendisi Ali Yıldız’in 6 yıldır çalıştığı Kocaeeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kent Konut A.Ş.’deki iş akdi feshedildi. Yıldız, “Protestoya katıldığım için işten çıkardılar. Başka bir gerekçe yok. Ben o tarihte izinliydim. Akil İnsanlar Grubu’nun İzmit’te olduğunu öğrendim. Elime Türk bayrağı alarak Akil İnsanlar Grubu’nun bulunduğu otelin önüne gittim. Çıkışlarında Türk bayrağını açarak protesto ettim. Daha sonra bana tebligat göndererek işime son verdiler” dedi.