Süt üreticisi perişan! Sütte kriz büyüyor 1 Litre Süt 600 Gram Yem Etmiyor!

Süt üreticisi perişan! Sütte kriz büyüyor 1 Litre Süt 600 Gram Yem Etmiyor!
Artan yem fiyatları sonrasında süt üreticileri hayvanlarını kesime gönderdiklerini belirtiyor. 1 litre çiğ süt sattıklarında 600 gram yem alamadıklarını söyleyen üreticiler çareyi hayvanlarını satmakta buluyor. Çiğ süt yem paritesi normalde 1Litre süt 1,5 Kg yem olması gerekiyor.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel Mersin’in Silifke ilçesinde hayvancılık yapan çiftçileri ziyaret etti.

Artan yem maliyetleri sonrasında hayvanlarına bakamadığını dile getiren Mersinli üretici “Sırf ata mesleği diye yapıyorum. Her ay 7 bin lira içerideyim. Hayvanlarımın yarısını sattım” dedi. CHP’li Gökçel’in yem fiyatlarına ilişkin sorusu üzerine Mersinli Çiftçi, “Kendim yemiyorum onlara yedirmeye çalışıyorum” dedi.

Çiğ süt fiyatının 3,80TL olduğunu dile getiren çiftçi yem fiyatlarının ise kg 7,5 TL olduğunu dile getirdi. 1 litre süt ile 600 gr yem alınamadığını vurgulayan Gökçel, “Ulusal Süt Konseyi parite 1,1’in altına inerse yeniden toplanacağını söylüyordu” diyerek Süt Konseyinin toplanması için çağrıda bulundu. Süt Konseyinin tavsiye fiyatının 4,70 TL olduğunun altını çizen Mersinli Çiftçi, “ Süt konseyinin tavsiye fiyatı 4,70 TL ancak kimse bu fiyatı kâle almıyor biz sütü 3,80TL’ye zor satıyoruz” dedi. Bu şekilde üretime daha fazla devam edemeyeceğini belirten çiftçi, “Artık son demlerimizi yaşıyoruz. Hayvanımızın yarısını sattık. Üzüldüğüm nokta, bizden sonra çocuklarımız yoğurt ne bilemeyecek” diye konuştu.

İlgili Haberler