Suudi Arabistan'dan Katar açıklaması

Suudi Arabistan'dan Katar açıklaması
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı "İhtiyaç olursa Katar'a gıda ve ilaç sağlamaya hazırız" açıklaması yaptı.

Sky News Arabiya'ya konuşan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyir, Katar'ı ablukaya alan ülkelerin başında gelen Suudi Arabistan'ın kısa süre içinde gıda krizi yaşaması beklenen Katar'a 'ihtiyaç bulunması durumunda' gıda ve ilaç yardımı yapmaya hazır olduklarını belirtti. 

El Cübeyir, Arap ülkelerinin Katar'a yönelik kararının doğru olduğunu savunurken, Katar ile diplomatik ilişkilerini kesen Suudi hükümetinin 'bağımsızlık haklarını' kullandığını ifade etti. 

Habere göre Cubeyr, Arap ülkelerinin Katar'a karşı hamlesinin ‘abluka' değil ‘boykot' olduğunu savundu.

SOMALİ'YE RÜŞVET TEKLİFİ

Suudi Arabistan’ın Somali’ye Katar ile ilişkilerini kesmesi için 80 milyon dolarlık rüşvet teklif ettiği bildirildi. Somali Devlet Başkanı Abdullah Mohammed Farmaajo’ye Katar’ı boykot eden ülkelere katılması için 80 milyon dolar rüşvet teklif edildiği, ancak Muhammed Farmaajo’nun bu teklifi reddettiği iddia edildi. Devlet Başkanı Muhammed Farmaajo’ya başka bir Afrika ülkesinin yardımıyla Katar’a karşı blokta yer alması için baskı yapıldığı kaydedildi.

Öte yandan, Katar Dışişleri Bakanı Sultan Bin Saad al-Muraikhi bölgedeki gerilimle ilgili görüşmelerde bulunmak için Mogadişu’ya gidip Somali Devlet Başkanı Farmaajo ile görüşmüştü.