Taban kandırma planı; AKP-MHP koalisyonu

Taban kandırma planı; AKP-MHP koalisyonu
Taban kandırma planı; AKP-MHP koalisyonu

Kulağımıza gelen bilgilere göre senaryo özetle şöyle:

-Anayasa değişikliği Meclis'te 330'u bulursa, hükümette revizyona gidilecek.

-Bazı bakanlar görevden alınacak ve yerlerine MHP'den isimler atanacak.

-Yıllardır iktidara aç olan MHP tabanına referandumda 'evet' dedirtilecek.

-Referandumda "AKP-MHP" cephesine karşı "diğer cephe" propagandası öne çıkarılacak.

-Bu yolla MHP tabanı ve kararsızlar "başkanlığa" ikna edilecek.

-Ekonomik kriz nedeniyle vatandaşların "hayır" oyuna yönelmesi önlenecek...

İsmet Özçelik Aydınlık

***

Dün dün(mü)dür?

------

Geçmişte Devlet Bahçeli'ye "Ağzından köpükler saçarak konuşan siyasetin zavallısı için, bütün o köpükleri itinayla yalayacağı yeni bir süreç başlıyor" diyen AKP Milletvekili Aydın Ünal, Bahçeli'nin "Başkanlık desteği"nden sonra, Yeni Şafak'taki köşesinde MHP'yi yere göğe koyamadı:

"MHP, AK Parti ve Erdoğan için değil; Türkiye için, millet için, kendisi için böyle bir sürecin içinde yer alıyor; tarihi boyunca defalarca yaptığı gibi, bir kez daha ülkenin selamete çıkabilmesi için gövdesini ortaya koyuyor."

***

Türkiye bu duruma düşürülemez

--------

 "Senin tek derdin bu sınırlar içinde yaşayan herkes Türk'tür; senin tek derdin yeni bir dil, yeni bir din oluşturmaktır. Gavurun eliyle, senin derdin buydu... Senin baban da buydu... Senin baban yaktı bu çocukları, sen yaktın... Bu çocukların katili sensin. Yasakladın sen, din eğitimini, bu insanların Kur'an öğrenmesini yasakladın. Devletten köşe bucak kaçarak dinini, imanını öğrenmek peşinde olan bir toplum düşünebiliyor musun?.. Ölen Müslüman, suçlanan Müslüman... Yeter artık...  Biz bu memleketin sesiyiz. Biz bu memleketin sahibiyiz. Sen değilsin. İnsanların inançlarını zorladın. Ezanları sen yasakladın. FETÖ'yü de sen yaptın. Din eğitimini yasakladın. Senin sarıldığın o Cumhuriyet yaktı çocukları. PKK'yı da sen oluşturdun. Senin sistemin oluşturdu. Senin sistemin yaktı. Şimdi sorgulayacaksın, şimdi yetkili arayacaksın. Öldürülen biz, suçlanan biz... Aynı şeyi Kürt kardeşim de söylüyor. Sen yaptın senin sistemin yaptı. O Kürtlerin üzerine devlet diye baskıyla gittin bu oldu işte. Öldürülen Kürt suçlanan Kürt..."

Bu cümleler, AKİT TV sunucusunun konuşmasından...

 (...)

Türkiye'de birileri niyetlerini açık açık belli ediyor. Adeta kan kusuyorlar!

AKP bu zihniyeti arkasına alırsa büyük hata eder.

AKP bu zihniyeti arkasına alır da MHP de onunla ortaklık ederse kendini fesheder.

Bu zihniyet, bugün FETÖ'nün karşısında durur; gün gelir, "Fetullahçı kardeşim de aynı şeyi söylüyor, işten atılan biz, suçlanan biz diyor" der!

Türk istikbalinin evladı, SEN;

Tarihte mağdur edebiyatlarıyla, takiyeyle, onun bunun kültürüyle devlet kurmadın, Devlet nedir bilmeyene, bu devleti emanet etme, Siyasal İslam'ın potasında milliyetçiliğin erimesine izin verme, hele ki sen ülküsü olan kardeşim; vatanını, sistemini, toprağını koru.

Neden mi böyle söylüyorum; 17 ada ve 1 kayalığımızı işgal eden Yunanistan'ın Savunma Bakanı çıkıp, Cumhurbaşkanımızın açıklamalarına "salakça" diyor, "Putin'in önünde diz çöktü" diyor ve "Lozan'ı feshetmek istiyorsa, o zaman Sevr'e geri dönebiliriz" deme küstahlığında bulunuyor.

Türkiye bu duruma düşürülemez.

Düşürülmemeli.

Çıkar ortaklıklarına, bir iki kişinin menfaatine geleceğini emanet etme!

Ayşe Sucu Sözcü

***

AKP'liler dolarını bozduracak mı?

-------

Kriz falan demeyeceğim..  Ama mesele ciddi ki, Cumhurbaşkanı yastık altındaki dolarınızı TL'ye çevirin, altına çevirin çağrısı yaptı..

Özetle; 'bozdurun' dedi..

Ne yaparsanız yapın dolarda kalmayın mesajı verdi..

***

Bugün önemli gün..

Bakalım.. Cumhurbaşkanı'nın bir sözüyle meydanları dolduran, sokaklara çıkan

AKP'liler bugün bankalara, döviz bürolarına hücum edecekler mi?  

İnsanlar beş, on, yirmi milyar dolar bozduracak mı?

Geçen gün yayınlandı.. Vatandaşın 80 milyar doları varmış.. Vatandaş tasarrufunun yüzde 55'ni dövizde tutuyormuş.. (kayıt içi ya kayıt dışı olanlar)

***

Cumhurbaşkanı bozdurun dedi..

Bakalım bozduracaklar mı? 

5 Aralık günü de..

15 Temmuz gibi tarihe mal olacak mı?

Mehmet Tezkan Milliyet

***

Basını savunan tek lider

--------

Halen ülkemizde basının durumu ne?

 İki kelime ile "İçler acısı!"

 Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin raporuna göre:

- Ülke genelinde 170 yayın organı kapatıldı.

- 105 gazeteci tutuklandı.

- 77 gazetecinin sarı basın kartı iptal edildi.

- 2500 gazeteci işsiz kaldı.

İktidarın özgürlük dediği bu ise, bir de özgürlük olmasaydı durum nasıl olurdu acaba?

CHP lideri Kılıçdaroğlu Adana'da düzenlediği "Türkiye'yi Böldürtmeyeceğiz, Cumhuriyeti Koruyacağız" mitinginde, cezaevlerindeki gazeteciler için: "Onlar hapiste ama sanmasınlar ki onlar yalnızdır. Biz onlarla beraberiz. Bu ülkede medya özgürlüğünü sonuna kadar savunacağız. Hapiste tek bir gazeteci kalmayıncaya kadar namusumuzla, onurumuzla, inancımızla mücadele edeceğiz" dedi.

 Ülkemizde, basın özgürlüğünü savunan tek lider Kılıçdaroğlu'dur.

İktidar hâlâ "Basın özgürdür" diye iddia ediyor. Yani şunu demek istiyor: Eğer bu ülkede iktidara yalakalık yapıp, AKP'ye ve Saray'a övgüler düzerseniz, basın gerçekten sonuna kadar özgürdür!

Rahmi Turan Sözcü

***

CHP'nin yerinde olsam

----

 - ŞUNU YAPARIM: Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan, Ali Bulaç, Mehmet Altan, Şahin Alpay gibi FETÖ mekanizmasının emir eri sayılmaları mümkün olmayan gazeteci-yazarların tutuksuz yargılanmaları gerektiğini sonuna kadar savunurum.

- ŞUNU YAPMAM: Adana mitinginde yapıldığı gibi... Bu yazarların isimlerini meydana karşı söyleyip meydandan "Burada" şeklinde karşılık gelmesine asla zemin hazırlamam. En azından Ergenekon ve Balyoz mağdurları hatırına bunu yapmam.

Ahmet Hakan Hürriyet