Tacikistan’daki saldırı için IŞİD iddiası

Tacikistan’daki saldırı için IŞİD iddiası
Tacikistan'ın Hatlon vilayetinde pazar günü bisikletle seyahat eden 4 turistin hayatını kaybettiği ve 3’ünün yaralandığı saldırıyı IŞİD'in üstlendiği iddia edildi.

ABD merkezli SITE Intelligence Group'a dayandırılarak, Tacik basınında yer alan haberde, pazar günü Hatlon vilayetinde ikisi ABD'li, biri İsviçreli ve biri Hollandalı, 4 kişinin hayatını kaybettiği, 3 Fransız'ın yaralandığı 7 kişilik bisikletli turist grubuna yönelik yapılan saldırının sorumluluğunu IŞİD'in üstlendiği belirtildi.

Tacikistan İçişleri Bakanı Ramazan Rahimzade, dün yaptığı açıklamada, olayın nedeninin henüz bilinmediğini belirterek, "Olayla ilgili trafik kazası, soygun, saldırı ve cinayet ihtimalleri bulunuyor. Ayrıca, terör saldırısı da olabilir" demişti.

Olayın ardından Tacik emniyet birimlerince başlatılan operasyonda saldırganlardan 2'si öldürülmüş, bir kişi de yakalanmıştı.

Reuters'e göre, Orta Asya'dan son yıllarda binlerce kişi IŞİD'e katıldı. Geçen yıl New York ve Stockholm'de yapılan saldırılarda bir kaçı gözaltına alınmıştı.