Tahkim Kurulu, jiletli saldırganın cezasını indirdi

Tahkim Kurulu, jiletli saldırganın cezasını indirdi
Amedspor oyuncusunu Mansur Çalar hakkında Sakaryaspor ile oynanan maçta rakip takım futbolcusuna jiletle saldırdığı gerekçesi ile verilen ömür boyu futboldan men kararı 20 maça çevrildi.

Spor Toto 2. Lig’de oynana Amedspor ile Sakaryaspor maçında yaşanan olaylar Türk spor gündemine bomba gibi düşmüştü. PFDK’ya sevk edilen Mansur Çalar, futboldan men edilmişti.

7 Mart’ta PFDK’nın verdiği karar sonrasında 33 yaşındaki futbolcu için yapılan itiraz kabul edildi. Ceza futboldan men yerine 20 maçlık men cezasına çevrildi.

TFF’nin resmi sitesinde kararla ilgili açıklama şöyle;

“Amed Sportif Faaliyetler Kulübü’nün futbolcusu Mansur Çalar’ın rakip takım futbolcusuna yönelik saldırıları nedeniyle FDT’nin 4/2, 44/1-a. ve 35/4. maddeleri uyarınca 4 yıl müsabakadan men ve 25.000,00 TL para cezası ile cezalandırılmasına, 3 yılı aşan ceza bakımından FDT’nin 95/1. maddesi uyarınca sürekli hak mahrumiyeti cezasının; 20 resmi müsabakadan men ve 25.000,00 TL para cezası şekilde PFDK kararının düzeltilerek onanmasına, oyçokluğu ile kabul edilmiştir.”

Karşılaşmanın 1-1’lik sonuç ile tamamlanmasının ardından Sakaryaspor´lu futbolcular Teyfik Köse, Dilaver Güçlü, Hacı Ömer Doğru ve Ferhat Yazgan Diyarbakır’da Huzur Polis Merkezi’ne giderek, suç duyurusunda bulunmuştu.

Karakola şikayet için giden futbolcular sağlık kontrolünden geçerken kollarında, boynunda ve vücutlarının çeşitli yerlerinde yaralanmalar olduklarını belirtmişlerdi. Polis, Sakaryasporlu futbolcuların şikayeti sonrası olay hakkında soruşturma başlatmıştı.